Μακελειό στη Λούτσα: Το χρονικό της εξιχνίασης και ο ρόλος “κλειδί” του προδότη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 18:37 Μακελειό στη Λούτσα: Το χρονικό της εξιχνίασης και ο ρόλος “κλειδί” του προδότη

Από την πρώτη στιγμή είχαν πειστεί οι Αρχές, πως ο 32χρονος που εντόπισαν λίγο μετά την δολοφονία και τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», είχε άμεση εμπλοκή με την εκτέλεση τρων έξι ομοεθνών του. Το χρονικό της εξιχνίασης.

Σενάριο γκανγκστερικής ταινίας θυμίζουν οι λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης της μαφιόζικης εκτέλεσης των έξι Τούρκων, στην Αρτέμιδα, που κατάφερε να εξιχνιάσει η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με την πολύτιμη βοήθεια σε πληροφοριακό επίπεδο, της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα, ειδικά μόλις αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για χτύπημα μεταξύ αντιπάλων διεθνικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με την διακίνηση ναρκωτικών, μεταναστών ακόμα και την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Εξίσου από την πρώτη στιγμή είχαν πειστεί οι Αρχές, πως ο 32χρονος που εντόπισαν λίγο μετά την δολοφονία και τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είχε άμεση εμπλοκή με την εκτέλεση των έξι ομοεθνών του. Είναι και εκείνος μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του Μπογιούν και ουσιαστικά όχι μόνο πρόδωσε τους υπόλοιπους σε αντίπαλη εγκληματική οργάνωση, αλλά φρόντισε και με κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχία της εκτέλεσης.

Ήδη από αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν πως οι εκτελεστές ήταν τουλάχιστον τρία άτομα. Μπορεί να μην υπάρχουν βιντεοληπτικά υλικά από το σημείο της εκτέλεσης αλλά από γειτονικά σημεία προκύπτει όντως η παρουσία τουλάχιστον τριών ατόμων.

Του 32χρονου που συνελήφθη λίγο μετά την εκτέλεση, λίγο πριν διαφύγει στην Μυτιλήνη με εισιτήριο που του είχε εκδοθεί από την Τουρκία και του 28χρονου συνεργού του που εντοπίστηκε χθες σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο όπου διέμενε και συνελήφθη, όπως και ενός τρίτου ατόμου που έχουν την φιγούρα του σε βιντεοληπτικό υλικό όχι όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και γίνεται προσπάθεια για την ταυτοποίησή του, ώστε να αναζητηθεί και αυτός.

Επίσης, αυτό που γνωρίζουν επί του παρόντος προφορικά από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια οι Αρχές είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών και έτσι εκτιμούν ότι είτε υπάρχει και τέταρτος δράστης είτε ένας εκ των τριών έφερε δύο όπλα, που πιστεύουν πως είναι και το πλέον πιθανό. Μετά τον καταιγισμό των πυρών που δέχτηκαν τα θύματα ακολούθησαν και χαριστικές βολές στα κεφάλια τους. Σημειώνεται ότι το όπλο που εντόπισαν στην Ραφήνα λίγες ημέρες μετά υπάλληλοι της καθαριότητας, προέκυψε μεν πως χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, πριν απορριφθεί, όμως είχε καθαριστεί καλά και δεν βρέθηκαν σε αυτό αποτυπώματα ή τυχόν DNA.

Τα υπόλοιπα όπλα δεν έχουν εντοπιστεί. Οι κατηγορούμενοι μπορεί να μην έχουν παραδεχτεί τίποτα, οι Αρχές μπορεί να μην έχουν σε εικόνα ή βαλλιστικά τις αποδείξεις ότι αυτοί ήταν δύο από τους εκτελεστές, ωστόσο προδίδονται από την παρουσία τους στον χώρο, τις μαρτυρίες για τρία άτομα και μοιραία θεωρούνται συναυτουργοί στο έγκλημα.

Η φωτογραφία πριν την εκτέλεση και οι “ντελίβερι”

Από τα τουρκικά ΜΜΕ είχε δημοσιευτεί μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται έξι άτομα, ο έκτος όμως δεν ήταν ένας εκ των εκτελεσμένων και τραβήχτηκε στην Λούτσα λίγο πριν την εκτέλεσή τους. Ο 32χρονος είχε προσλάβει τρεις ομοεθνείς τους που επίσης ζουν στην Ελλάδα για να τους πηγαίνουν τρόφιμα, καφέδες και γενικά να τους εξυπηρετούν σε ό,τι χρειάζονταν καθώς εκείνοι απέφευγαν με κάθε τρόπο να κινηθούν έξω.

Ένας εξ αυτών απεικονίζεται στην συγκεκριμένη φωτογραφία, τον ταυτοποίησαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν πρόσφατα όχι για άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση αλλά γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία από τις τουρκικές Αρχές. Ο ίδιος είναι το μόνο άτομο που παρέμεινε στο σπίτι όταν ο 32χρονος παρέλαβε τους έξι ομοεθνείς του, μπήκε στη θέση του οδηγού και τους οδήγησε στο σημείο της εκτέλεσης.

Μάλιστα στους αστυνομικούς όταν εντόπισαν τον συγκεκριμένο άντρα, τους είπε ότι είδε τον 32χρονο που δεν έστριψε το αυτοκίνητο προς το αεροδρόμιο αλλά σε άσχετο σημείο και λίγο μετά άκουσε τους πυροβολισμούς. Έκτοτε διέφυγε μέχρι που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Επίσης έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη Τούρκος που είχε τον ίδιο ρόλο και παραμένει άγνωστος ο τρίτος «ντελίβερι».

Ο 32χρονος τους έταξε κούρεμα στο σπίτι από κουρείς που στην πραγματικότητα θα ήταν οι εκτελεστές

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του Ανθρωποκτονιών οι δύο συλληφθέντες Τούρκοι, είχαν πραγματοποιήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δολοφονία των έξι ομοεθνών τους, είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και επιλογή του εναλλακτικού σημείου της εκτέλεσης, χαρτογράφηση και γενικά είχαν προσέξει την κάθε λεπτομέρεια.

Αρχικά, ο 32χρονος τους έταξε κούρεμα στο σπίτι από κουρείς που στην πραγματικότητα θα ήταν οι εκτελεστές, εκείνοι όμως αρνήθηκαν πεισματικά και έτσι άλλαξε το σχέδιο του. Πρώτα έβγαλε πλαστά γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα και πλαστά αεροπορικά εισιτήρια για Ιταλία, για να σιγουρέψει ότι ακόμα και αν πήγαιναν όλα στραβά και κατάφερναν να φτάσουν στο αεροδρόμιο αλώβητοι, να είναι τόσο εμφανής η πλαστότητα που να μην καταφέρουν ποτέ να διαφύγουν από την Ελλάδα.

Ύστερα τους έπεισε ότι έπρεπε να φύγουν άμεσα και να επιβιβαστούν όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Εκείνοι και πάλι αρνήθηκαν αφού του είπαν πως θα ήταν επικίνδυνο να ήταν όλοι μαζί στο ίδιο όχημα, να χωριστούν και να πάνε στο αεροδρόμιο με δύο ταξί.

Εκείνος τους έπεισε πως ήταν πολύ κοντινή η απόσταση και πως ήταν ασφαλείς. Τελικά πείστηκαν, μπήκαν στο αυτοκίνητο που είχε δανείσει για τις μεταφορές τους ένας Ρουμάνος και ξεκίνησαν δήθεν για το αεροδρόμιο. Ο 32χρονος έστριψε σε ένα στενό τους πήγε στο σημείο που είχε συνεννοηθεί με τους συνεργούς του και εκεί δέχτηκαν τον καταιγισμό πυρών.

Τα ξεφορτώθηκαν όλα εκτός από τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της εκτέλεσης και τους πρόδωσαν

Φαινομενικά οι δράστες ήταν πολύ προσεκτικοί σε κάθε τους βήμα… φαινομενικά όμως όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Αμέσως μετά την εκτέλεση ξεφορτώθηκαν τα όπλα εκ των οποίων τυχαία βρέθηκε μόνο το ένα, ο 32χρονος πήγε με ταξί στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Ν. Φάληρο, πήρε τα πράγματά του και έφυγε κατευθείαν για το αεροδρόμιο, όπου συνελήφθη από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και σφαίρες.

Ο 28χρονος πήγε στο διαμέρισμά που έμενε στον Άγιο Δημήτριο και εκεί εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη. Και οι δύο είχαν κάνει το ίδιο κρίσιμο λάθος. Είχαν κρατήσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν την ημέρα της εκτέλεσης, τα οποία προκύπτουν από βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή, όταν περιφέρονταν εκεί και τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους κατά την σύλληψή τους.

Οι δύο συλληφθέντες διαβιούσαν στη χώρα μας έχοντας αιτηθεί και λάβει πολιτικό άσυλο, ενώ φέρονται να δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και ουσιαστικά γι’ αυτόν τον λόγο είχαν επιλέξει οι ίδιοι και οι εγκληματικές οργανώσεις που συνεργάζονταν, την παραμονή τους στη χώρα μας, ο ένας στην Μυτιλήνη και ο άλλος στον Άγιο Δημήτριο. Και οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών.

Οι έξι εκτελεσμένοι ήταν όλοι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπορίς Μπογιούν που καταζητείται στην Τουρκία, έχει διαφύγει στην Ιταλία και δραστηριοποιείται σε Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Στην Ελλάδα τα θύματα δεν είχαν αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα και ουσιαστικά την χρησιμοποίησαν ως προσωρινό καταφύγιο μέχρι την διαφυγή τους στην Ιταλία, αλλάζοντας κατοικίας μέσω πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης αρχικά στο Π. Φάληρο και στη συνέχεια στη Λούτσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ποια είναι η αντίπαλη εγκληματική οργάνωση πιθανόν μέσα από την Τουρκία που διέταξε την εκτέλεση των έξι μελών της οργάνωσης του Μπορίς Μπογιούν, όπως και για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων με την υπόθεση.

Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε την εξιχνίαση με μεθοδικότητα και τεχνογνωσία

Στην επιτυχία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στα social media, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας:

«Η Ελληνική Αστυνομία -με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία- πέτυχε την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα. Συγχαίρω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη».

πηγή: news247.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση