Κατερίνη: Βούλγαροι εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 7.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 08:44 Κατερίνη: Βούλγαροι εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 7.000 ευρώ

Της είπαν ότι το παιδί της τραυματίστηκε και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση

Στην ταυτοποίηση τριών από τα μέλη μιας σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κατερίνη με το πρόσχημα ότι το παιδί της τραυματίστηκε και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, όμως οι δράστες από τη Βουλγαρία έχουν ήδη διαφύγει στην πατρίδα τους.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου, όταν μια 79χρονη κάτοικος της Κατερίνης κατήγγειλε ότι οι απατεώνες της τηλεφώνησαν με το πρόσχημα ότι τραυματίστηκε η κόρη της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και την έπεισαν να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Τα χρήματα παρέλαβε ο ένας από τους αλλοδαπούς ηλικίας 36, 42 και 33 χρόνων και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα στο οποίο τον περίμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί του.

Τα στοιχεία ταυτότητας των τριών Βουλγάρων εξακριβώθηκαν από την προανάκριση, όμως δεν εντοπίστηκαν και όλα δείχνουν ότι έφυγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ για την δράση τους ενημερώθηκαν και οι αρχές της Βουλγαρίας με αίτημα για την σύλληψή τους.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση