Σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο: Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 11:26 Σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο: Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο.

Συγκεκριμένα ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Richter, σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου και της Κρήτης, στις 10:24 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 29 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Κάσσου. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 397 χλμ. νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προηγηθεί ακόμα ένας σεισμός 6 λεπτά πριν με το ίδιο μέγεθος και το ίδιο εστιακό βάθος. Ακολούθησε άλλη μια ασθενέστερη σεισμική δόνηση στις 10:51 μεγέθους 3 Ρίχτερ, ενώ στις 11:01 σημειώθηκε σεισμός 2,9 Ρίχτερ και πάλι στην ίδια περιοχή. 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση