ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε ο Κασσελάκης, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, «καβγάς» Τσακαλώτου-Πολάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 15:15 ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε ο Κασσελάκης, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, «καβγάς» Τσακαλώτου-Πολάκη

Στη σκιά του «καβγά» Τσακαλώτου-Πολάκη η συνεδρίαση το απόγευμα - Ποιοι αποτελούν το 9μελες όργανο - Πού στοχεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

To Εκτελεστικό Γραφείο που συνεδριάζει στις 16:30 το απόγευμα είναι το πρώτο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο θα δώσει το «παρών» ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά την διαγραφή μέσω Twitter των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα,που ακολούθησε την προηγούμενη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα.
 

 

Στο 9μελές Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Κασσελάκης, οι γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος τύπου, Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στη στρατηγική φυγής προς τα εμπρός με… όσους ακολουθήσουν.

Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης που πραγματοποιείται την επαύριο των τηλεδιασκέψεων τον ομάδων Αχτσιόγλου και Παππά αναμένεται να αποτελέσει η νοσηρή εσωκομματική ατμόσφαιρα με τα κορυφαία στελέχη να καλούνται να θέσουν εκ νέου τον κομματικό μηχανισμό στις ράγες της ολομέτωπης αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.
 

 
 

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο από το 2012 και μετά» σχολίασε στο protothema.gr πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος, αποδίδοντας το δημοσκοπικό ναδίρ της Κουμουνδούρου στις διαρκείς αναζωπυρώσεις των εστιών εσωστρέφειας
 

 

Ήδη, πηγές της Κουμουνδούρου μετέδιδαν χθες πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης». Στο πλαίσιο αυτό, με ζητούμενο την ανάσχεση της αρνητικής εικόνας του κόμματος, η ηγετική ομάδα φέρεται να έχει δεχθεί εισηγήσεις για δραστικές πρωτοβουλίες, όπως η επίσπευση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αν και συνομολογείται από σχεδόν όλες τις πτέρυγες ότι απαιτείται χρόνος, για να διαμορφωθούν για κάθε πλευρά οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή, όπου θα συντελεστεί η μετωπική σύγκρουση.

Πέραν των μηνυμάτων που θα επιχειρήσει να στείλει σήμερα από το Εκτελεστικό Γραφείο, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πυκνώσει τα επόμενα 24ωρα τις εμφανίσεις του σε μια απόπειρα υπέρβασης της εσωστρέφειας με στόχο να στρέψει τους προβολείς στην πολιτική του δραστηριότητα και στη ρητορική ότι ο αντίπαλος είναι ένας: η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 

 

Ξεκινώντας από το βήμα του Economist, ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σειρά επαφών με νέους, συλλογικότητες και εκπροσώπους του πολιτισμού της πόλης, αλλά και κομματικά στελέχη, νυν και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σύσκεψη υψηλού εσωκομματικού συμβολισμού, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το ΕΚΑΒ στη συμπρωτεύουσα, ενώ θα περιοδεύσει στην Ημαθία και την Πέλλα, με τελευταίο σταθμό την Κυριακή τη Θεσσαλία, μετά την επικράτηση του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια.

Το «επεισόδιο» Τσακαλώτου-Πολάκη

Παρά, δε, την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να μην κινηθεί εν θερμώ ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ, το εσωκομματικό θερμόμετρο ανέβηκε για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την περιγραφή του για πολλαπλά τα «τραύματα» από την συμπεριφορά στελεχών που στήριξαν τον νέο πρόεδρο στο διαδίκτυο χαρακτηρίζοντας τον Παύλο Πολάκη ως τον «πιο επιθετικό» απέναντι στην μειοψηφία, ενώ δεν άφησε εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας πως η σιωπή του αποτέλεσε «μέρος του τραύματος» στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ.
 

 

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη ως συντονιστή των ΕΠΕΚΕ δεν δίνεις σήμα. Γιατί ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός. Αυτός ήταν που έλεγε ότι υπονομεύαμε τον Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος το βράδυ της Τετάρτης στη συνέντευξή του στο Κόντρα Channel.

Ακόμη, έθεσε ως προϋπόθεση της παραμονής του στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα έκφρασης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας, παράλληλα, την πλειοψηφία του κόμματος ότι δεν παράγει πολιτική, αλλά αρκείται στον μηχανισμό, παρά το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων.

Μετά τις αναφορές αυτές ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με απόφαση Κασσελάκη έχει τοποθετηθεί συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος, προανήγγειλε σύγκρουση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας στο Facebook:

«Ευκλειδη με προκάλεσες πολύ,αλλά ΔΕΝ θα σου απαντησω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!».
 

polakis_again_23

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση