Δημοσκόπηση Metron: Στο 40% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% -Οι 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά Κασσελάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 21:33 Δημοσκόπηση Metron: Στο 40% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% -Οι 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά Κασσελάκη

Προβάδισμα 22,8 μονάδων υπέρ της ΝΔ, με «χαμηλές πτήσεις» παράλληλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, απεικονίζεται η κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση ψήφου κινείται στο 40% -πολύ κοντά δηλαδή στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε στην αρχή της δεύτερης κυβερνητικής θητείας.

Αντιθέτως, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει ακόμη δείγματα ανάταξης του κόμματος, τουναντίον αποτυπώνει απώλειες. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15,2%, ενώ ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είναι εξαιρετικά χαμηλά στις δημοτικότητες, καθώς πλασάρεται στην 6η θέση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Επιπλέον, η κοινή γνώμη αξιολογεί αρνητικά με συντριπτικό ποσοστό, της τάξης του 85%, την άσκηση αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και 72% αρνητικά τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα, αν και μειώνει την «ψαλίδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση της Metron.

Metron: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30%, διατηρώντας διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 10,6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,1%.

Metron: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ με το δεύτερο κόμμα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει στις 22,8 μονάδες.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 40,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% (από 17,8%), ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο, αν και «τσιμπάει» ποσοστά, κινούμενο στο 13,4% (από 11,8%).

Ακολουθούν το ΚΚΕ, σημαντικά ανεβασμένο, με 10,25% (από 7,7%), η Ελληνική Λύση (6,9% από 4,4%) η Νίκη (3,2%) η Πλεύση (3,7%) και το ΜέΡΑ25, που δείχνει να μπαίνει στη Βουλή με 3,5%. Αντιθέτως, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Σπαρτιάτες, που πέφτουν στο 2,7%.

Metron: Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την έκπληξη κάνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πέρασε πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές. Στη δεύτερη θέση είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% θετικές και 54% αρνητικές. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (40% θετικές - 53% αρνητικές), ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην 6η θέση με 65% αρνητικές και 25% θετικές γνώμες.

Metron: Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ως προς τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων.

Η ΝΔ διατηρεί υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης στο 84,2%, όπως και το ΠΑΣΟΚ με 81,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 64,7%, με διαρροές προς ΚΚΕ (7,8%) και ΠΑΣΟΚ (6,5%).

Metron: Αξιολόγηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Το 59% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, ενώ το 36% την αξιολογεί θετικά. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι το 85% αξιολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μόλις 9% που αξιολογεί θετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Metron: Αξιολόγηση Στ. Κασσελάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 72%) αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, έναντι 16% που την κρίνει θετικά (λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Metron για το Mega σε μορφή PDF

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση