Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα της Αχτσιόγλου, αποφασίζουν εάν θα παραμείνουν ή όχι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 10:08 Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα της Αχτσιόγλου, αποφασίζουν εάν θα παραμείνουν ή όχι

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με το κόμμα να εμφανίζεται απολύτως διχασμένο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και τις αποχωρήσεις στελεχών να είναι συνεχείς.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταιγιστικές, με την Ομπρέλα να έχει ήδη αποχωρήσει, δεκάδες έως εκατοντάδες τοπικά στελέχη να έχουν αποχωρήσει επίσης και την ομάδα 6+6 της Εφης Αχτσιόγλου (Τζανακόπουλος, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Αναγνωστοπούλου) να βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Σήμερα, οι «6+6» συνεδριάζουν πανελλαδικά αποφασίζοντας για το εάν θα παραμείνουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι σαφές αν η οποιαδήποτε απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η συζήτηση που θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί αναμένεται πολύωρη και εξαντλητική.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την προηγούμενη Κυριακή, η ομάδα Αχτσιόγλου άσκησε δριμεία κριτική στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για ακροδεξιές πρακτικές, με το κείμενο να φέρει τις υπογραφές, Ηλιόπουλου, Χαρίτση, Τζανακόπουλου και Αναγνωστοπούλου, μεταξύ άλλων.

Θα μπορέσουν μετά από όλες αυτές τις βαριές κατηγορίες να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποχωρήσουν με σκοπό να συγκροτήσουν σε πρώτη φάση δική τους ΚΟ (χρειάζονται 10 βουλευτές) και στη συνέχεια νεό κόμμα; Το ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί αν όχι σήμερα, τα επόμενα 24ωρα.

Χείρα φιλίας από Κασσελάκη, επίθεση από Πολάκη

Στην πρόσφατη, πάντως, συνέντευξη του στον ANT1 ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν ρωτήθηκε για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου σχολίασε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα γίνουν αποστάτες, τείνοντάς τους εκ νέου χείρα φιλίας.

Ο Παύλος Πολάκης δεν φαίνεται, όμως, να συμμερίζεται τη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των «6+6» επιτέθηκε στη Σία Αναγνωστοπούλου.
Η παρέμβαση Τσίπρα

Οι δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησαν και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρενέβη προκειμένου να προλάβει τη φυγή και άλλων στελεχών και την οριστική διάσπση του ΣΥΡΙΖΑ. Εξού και οι αλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Διονύση Τεμπονέρα, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τους γραμματείς του κόμματος αλλά και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Πάντως χθες ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια κίνηση που εξελήφθη ως... σπρώξιμο προς την έξοδο για την ομάδα Αχτσιόγλου με τον βουλευτή να επιτίθεται σφοδρά στην Σία Αναγνωστοπούλου. Αφορμή δηλώσεις της που όμως είχαν γίνει αρκετές ημέρες πριν. Μάλιστα λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα χθες χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη που τηλεφώνησε και στους δύο και ακολούθως υπήρξε απευθείας επικοινωνία Πολάκη-Αναγνωστοπούλου.

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορες,(φωτο 1-2)

1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι "δεν κάνω για επιτελικές θέσεις".

Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.(φωτο 3-4-5)

2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Από την πλευρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση.

Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του», έγραψε.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση