Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 19:43 Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε επόμενο στάδιο θα αποφασιστεί η συγκρότηση πολιτικού φορέα - Δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί - Προέχει η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας είπε και δεν απέκλεισε να τεθεί επικεφαλής της

Δεν χρειάζεται βιασύνη. Πρώτος στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μετά θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα, ανέφερε απόψε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Θα το δούμε, θα το συζητήσουμε, δεν προέχει η διανομή των ρόλων» απάντησε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής που μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε επίσης λόγο για μία ιδιαίτερη και δύσκολη ημέρα.

«Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».

Ωστόσο, τόνισε πως είναι μία πράξη ευθύνης και ελπίδας. «Καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

Δείτε τη συνέντευξη Χαρίτση στον ΑΝΤ1

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη βρίσκεται σε φάση διαρκούς μετάλλαξης. «Το τιμόνι στρίβει όχι μόνο προς τα δεξιά αλλά και προς την ανυποληψία» ανέφερε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η ομάδα των «6+6» που αποχώρησε σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προβληματίζεται από το γεγονός ότι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι σεβαστή η επιλογή του, εμείς σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σεβόσμαστε τις επιτυχίες της κυβέρνησής του  οι οποίες δείχνουν και τον δρόμο στον οποίο θα πορευθούμε... Απο εκεί και πέρα το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση