Τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για τη φοροδιαφυγή -Για καφενεία, περίπτερα, ταξί και ασφαλιστές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 12:15 Τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για τη φοροδιαφυγή -Για καφενεία, περίπτερα, ταξί και ασφαλιστές

Τέσσερις εξαιρέσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή - Κερδισμένοι τα καφενεία, τα περίπτερα, τα ταξί και τους ασφαλιστικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τέσσερις βασικές εξαιρέσεις στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Οι εξαιρέσεις αφορούν:

  • Τα καφενεία στα χωριά με κάτω από 500 κατοίκους και στα νησιά των 3.100 κατοίκων. Η κυβέρνηση αποφάσισε να τα εξαιρέσει πλήρως από τις προβλέψεις για το τεκμήριο, το οποίο θα επιβάρυνε τις επιχειρήσεις αυτές με ποσά από 35 έως 120 ευρώ ετησίως.
  • Τα περίπτερα. Επειδή εμπορεύονται προϊόντα με χαμηλό κέρδος θα υπάρξει μία ειδική εξαίρεση ως προς την επιβάρυνση λόγω τζίρου.
  • Τους ασφαλιστικούς συμβούλους που δουλεύουν σε μέχρι δύο εταιρείες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τους ασφαλιστικούς συμβούλους από τις προβλέψεις για το τεκμήριο, καθώς θεωρεί ότι έχουν ομοιότητες με τους εργαζόμενους με μπλοκάκια.
  • Οι ιδιοκτήτες ταξί με μερίδιο μέχρι 25%.

Οι εξαιρέσεις αυτές έγιναν μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση