NASA: Η Αθήνα τη νύχτα από ψηλά - Φωτογραφία αστροναύτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 09:23 NASA: Η Αθήνα τη νύχτα από ψηλά - Φωτογραφία αστροναύτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (φωτο: NASA)

Την ομορφιά της Αθήνας αποτύπωσε ένας αστροναύτης της NASA, που τράβηξε μια σπάνια φωτογραφία από την Αθήνα τη νύχτα.

Η φωτογραφία της Αθήνας τραβήχτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2022 από αστροναύτη της NASA και δημοσιεύτηκε στο NASA Earth Observatory την Κυριακή (10.12.2023).

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι φωτισμένοι δρόμοι, ενώ ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό κόλπο.

Στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης τα φώτα σταματούν και πάλι λόγω των βουνών της Πάρνηθας. Η έλλειψη φωτισμού μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο δύσβατο ανάγλυφο των βουνών του Υμηττού.

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος Expedition 67.

Δείτε το δημοσίευμα της NASA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση