Οπαδική βία: Στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης – Θα ζητήσουν ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 09:41 Οπαδική βία: Στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης –  Θα ζητήσουν ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις (φωτο intime)

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβούν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας στα ελληνικά γήπεδα, θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Επιπλέον, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις, ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα.

Οικονόμου: Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία – Οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Για την οπαδική βία και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν 30.000 με 40.000 χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει την δουλειά της στα γήπεδα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις προτάσεις να καταργηθεί η παρουσία της αστυνομίας σε αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα εξήγησε ότι η αστυνομία όταν βρίσκεται στα γήπεδα δεν μπορεί να συλλαμβάνει όποιον έχει ποινικό παρελθόν. «Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι ΠΑΕ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με όσους έχουν πληρώσει εισιτήρια διαρκείας και βλέπουν να τιμωρούνται και αυτοί. «Υπάρχουν 2 βασικά προβλήματα στα γήπεδα. Μία αδυναμία ελέγχου το αν αυτός που έχει πληρώσει είναι αυτός που πάει και κάθεται στο γήπεδο και μία αδυναμία ελέγχου μέσω του συστήματος καμερών», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, που εξήγησε ότι οι κάμερες δεν λειτούργησαν με τρόπο ικανοποιητικό.

Τέλος ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο επανέλεγχο μίας σειράς υποθέσεων προκειμένου να βοηθηθούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν συνολικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τις «αγέλες των χούλιγκαν».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση