Συνελήφθη στην Αθήνα Κούρδος με τουρκική υπηκοότητα - Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει Ερυθρά Αγγελία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 19:21 Συνελήφθη στην Αθήνα Κούρδος με τουρκική υπηκοότητα - Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει Ερυθρά Αγγελία

Ένας 41χρονος Κούρδος με τουρκική υπηκοότητα συνελήφθη στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία από την Ιντερπόλ.

Ο Κούρδος υπήκοος Τουρκίας εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, ζητώντας ανανέωση του ασύλου του. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, καθώς κατά τον έλεγχο στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων διαπιστώθηκε το διεθνές ένταλμα και συγκεκριμένα Ερυθρά Αγγελία από την Ιντερπόλ στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί αμέσως του πέρασαν χειροπέδες, με την κατηγορία της ένταξης σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Στις 2 Ιανουαρίου 2024 ο συλληφθείς Κούρδος θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκδόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση που έγινε το 2013 σε κυβερνητικό κτήριο στο Τουντζελι. Συνδέθηκε με την επίθεση από αποτυπώματα και άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση TKP/ML – TIKKO.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση