Σκρέκας για την ακρίβεια: Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα και κάνουμε συνεχείς ελέγχους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 23:04 Σκρέκας για την ακρίβεια: Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα και κάνουμε συνεχείς ελέγχους

Για τις 4 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τη μείωση των τιμών καθώς και για την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών εις βάρος των καταναλωτών, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Στο ερώτημα γιατί τόσα χρόνια δεν λαμβάνονταν ανάλογα μέτρα για την ακρίβεια, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως «αυτά δεν είναι τα πρώτα μέτρα που έχουμε λάβει. Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα και κάνουμε και συνεχείς ελέγχους. Έχουμε επιβάλει πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία και σε μεγάλες εταιρείες.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει τέτοια πρόστιμα. Έχουμε λάβει και άλλα μέτρα, θα δούμε και αυτά πως θα λειτουργήσουν – που πιστεύουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα – και αν χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα».

Όσο για το γεγονός πως ίδια προϊόντα πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «πωλούνται ορισμένα ακριβότερα στην Ελλάδα, αλλά πωλούνται και ορισμένα φθηνότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες αγορές, όπως δείχνει και η μελέτη του ΙΕΛΚΑ. Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι 25%, όταν στην Βουλγαρία είναι 35%, σε μια χώρα που έχει χαμηλότερους μισθούς. Η Γερμανία έχει 27% πληθωρισμό τροφίμων, αλλά βεβαίως στην Γερμανία έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη κάθε οικογένεια».

«Εμείς, οι ελεγκτικοί μας μηχανισμοί (ΔΙΜΕΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού κ.α.) διαπίστωσαν ότι σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ότι στην Ευρώπη και ελήφθησαν τα μέτρα τα σημερινά που εξορθολογίζουν την αγορά και οδηγούν σε μειώσεις τιμών», παρατήρησε ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι για την τήρηση των σημερινών παρεμβάσεων «Ο έλεγχος θα είναι σκληρός και δίκαιος, δεν θα διστάσουμε απέναντι σε κανέναν και θα προστατεύσουμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα».

Στην ερώτηση για τον αν θα υπερψηφίζει την ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως «είναι ένα θέμα που είναι πολύ σοβαρό  και δύσκολο, έχει να κάνει με ευαισθησίες, με μια πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία και έχει να κάνει και με δικαιώματα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός θα φέρει πολύ ισορροπημένο και δίκαιο νόμο».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση