Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο κρεοπώλης μετά την ολονύχτια κατάθεσή του - Τα πρόσωπα - «κλειδιά»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:14 Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο κρεοπώλης μετά την ολονύχτια κατάθεσή του - Τα πρόσωπα - «κλειδιά»

Για  14η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για τον 31χρονο Μπάμπη όμως έως τώρα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.  Στο μεταξύ καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Ο κρεοπώλης κλήθηκε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξανά για συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομία Μεσολογγίου. Έδωσε απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση – θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, tempo24.news, ο κρεοπώλης παρέμεινε στην Αστυνομία ολόκληρη  τη νύχτα και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τα πρόσωπα «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι είναι πέντε. Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο «κάδρο» της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην Αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άνδρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για την υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Μήνυση

Στο μεταξύ χθες ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα και τις δύο αδελφές του 31χρονου Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, αλλά και μήνυση κατά του 50χρονου για ψευδομαρτυρία, για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του.

«Έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης, πάνε να με μπλέξουν» – Η συνομιλία του κρεοπώλη με το «πρόσωπο-κλειδί», τα δανεικά και η διαφωνία

Όπως έγραψε ήδη το enikos.gr, ο κρεοπώλης φέρεται να καλούσε ένα πρόσωπο «κλειδί», πριν και μετά την εξαφάνιση του 31χρονου. Πρόκειται για φίλο του κρεοπώλη, το κινητό τηλέφωνο του οποίου έχουν πλέον στα χέρια τους οι αρχές. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που φέρονται να αντάλλαξαν ο κρεοπώλης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχαν διαγραφεί.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους αστυνομικούς το περιεχόμενο των μηνυμάτων, χωρίς να διευκρινίσει γιατί τα διέγραψε. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 50χρονος του είπε ότι «έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν». Ο κρεοπώλης του ζήτησε στη συνέχεια να τον βοηθήσει, ώστε να βρουν πού βρίσκεται ο Μπάμπης, όπως ισχυρίστηκε ο φίλος του 50χρονου στους αστυνομικούς. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχουν ανακτηθεί τα διαγραμμένα μηνύματα στο κινητό του εν λόγω προσώπου, ώστε να επιβεβαιωθεί εάν λέει αλήθεια ή όχι.

Το κίνητρο

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της υπόθεσης είναι οικονομικό. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και από τις καταθέσεις που έχουν λάβει από φίλους του 31χρονου Μπάμπη, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο αγνοούμενος είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό στον κρεοπώλη, ο οποίος αυτή την φορά δεν το επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι ο 50χρονος δεν έδωσε πίσω στον 31χρονο τα δανεικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ποσό ανέρχεται σε 17.000 ευρώ), καθώς ο αγνοούμενος έθεσε κάποιους όρους για την αποπληρωμή του ποσού, με τους οποίους ο κρεοπώλης δεν συμφωνούσε. Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάμπης δάνειζε χρήματα στον 50χρονο. Τις άλλες δύο φορές, όμως, ο κρεοπώλης είχε επιστρέψει τα δανεικά, τηρώντας τους όρους που του είχε θέσει ο Μπάμπης. Αυτή την τρίτη φορά, όμως, ο κρεοπώλης αρνήθηκε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα, απ’ αυτά που του είχε δανείσει ο 31χρονος. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτές οι οικονομικές συναλλαγές θα επιβεβαιωθούν, όταν ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του αγνοούμενου και του 50χρονου.

Υπενθυμίζεται, ότι, σε ένα από τα τελευταία μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ο Μπάμπης με τον κρεοπώλη, ο πρώτος ζητούσε επιτακτικά από τον δεύτερο να του επιστρέψει άμεσα τα χρήματα, που του είχε δανείσει. «Εγώ την Δευτέρα φεύγω για την Ιταλία, μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά», φέρεται να του είχε γράψει.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιό» τους και την οικονομική κατάσταση του 31χρονου, καθώς τα χρηματικά ποσά που είχε δανείσει στον κρεοπώλη ήταν αρκετά μεγάλα και δύσκολα τα δανείζει κάποιος σε πρόσωπα, που δεν ανήκουν στο στενό περιβάλλον του.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση