Greek Mafia: Τα τρία αφεντικά πίσω από τις μαφιόζικες εκτελέσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 11:19 Greek Mafia: Τα τρία αφεντικά πίσω από τις μαφιόζικες εκτελέσεις

Η δολοφονία του "θείου Τζο" και ο πόλεμος με τους "τσιγαράδες".

Ο "Κούσο", ο "Έντικ" και ο "Αντόν". Η ιεραρχία του "τρίτου πόλου" των τσιγαράδων, που φέρονται ηθικοί αυτουργοί των εκτελέσεων μελών της Greek Mafia.

Ο "Κούσο", ο VOR V ZAKONE (Ρωσο-Γεωργιανή Μαφία), ο αρχηγός, είναι αυτός που κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, επιχείρησε να επεκταθεί δυναμικότερα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας αλλά και στους "εκβιασμούς" εδραιωμένων τσιγαράδων προκειμένου να καταβάλλουν "ενοίκιο".

Την επέκταση αυτού του δικτύου, του "τρίτου πόλου" ανέθεσε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στον "Έντικ", έναν Ελληνοουκρανό "συνεργάτη" του. Την ελληνική "αντιπροσωπεία" του VOR ανέλαβε με έδρα στη Θεσσαλονίκη ο "Αντόν", συνεργαζόμενος με παλιό εγχώριο "τσιγαρά" της συμπρωτεύουσας. Ο VOR πέρα από τις άλλες εγκληματικές δραστηριότητες επιθυμούσε και αυτή της λαθρεμπορίας τσιγάρων επιδιώκοντας την αύξηση των εσόδων, καθώς τα μέλη αυτών των συμμοριών "ταΐζουν", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί, όλα τα φυλακισμένα μέλη τους ανά τον κόσμο.

Με αυτόν τον "τρίτο πόλο" είχε ανοίξει πόλεμο ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο "Θείος Τζο", καθώς ο ίδιος συνεργαζόταν με δύο εγχώριους "τσιγαράδες", στους τομείς Ασπροπύργου και Μενιδίου, παρέχοντας και την "προστασία" του ηγετικού ονόματός του στην Greek Mafia. Η συνεργασία πέρα από την παρασκευή των καπνικών προϊόντων είχε επεκταθεί και στη μεταφορά των λαθραίων προϊόντων με φορτηγά του "Θείου Τζο".

Τρεις δολοφονίες-βόμβες-εμπρησμοί

Μετά την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στις 25 Απριλίου 2022, οι αστυνομικοί είχαν περιγραφές, πως οι δράστες προέρχονταν από την Γεωργία, καθώς ένας από εκτελεστές φώναξε "Γιάννη-Γιάννη" στον στόχο του, έχοντας προφορά που παρέπεμπε σε χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Μετά τη δολοφονία του "Θείου Τζο", αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως "Ράμπο", θέλησε να εκδικηθεί για τον θάνατο του φίλου του. Στις 2 Απριλίου 2023 τοποθετείται βόμβα στο σπίτι "Αντόν", στην Θεσσαλονίκη και στις 27 Απριλίου 2023 στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, του 39χρονου Γεωργιανού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Η απάντηση του "τρίτου πόλου" ήρθε στις 7 Ιουνίου 2023, με την δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του Διονύση Μουζακίτη. Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρεία των γιων του Γιάννη Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα στην ίδια περιοχή, με τον ιδιοκτήτη της να έχει φιλικές σχέσεις με τον "Θείο Τζο".

Οι εκτελεστές "Θείου Τζο"-"Ράμπο"-"Νιόνιου"

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θεωρούν πως τρία από τα μέλη του εκτελεστικού πυρήνα, συγκεντρώνουν περισσότερες ενδείξεις ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Ο πρώτος ύποπτος εκτελεστής, είναι ο 41χρονος από την Γεωργία, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. DNA του εντοπίστηκε στο κλεμμένο όχημα που εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο στις 17 Μαΐου 2023, στο αυτοκίνητο που παρακολουθούσε τις κινήσεις του Βασίλη Ρουμπέτη. Στο ίδιο όχημα βρέθηκε αποτύπωμα και ενός 34χρονου Ρώσου, ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται.

Για 20 χρόνια ο 41χρονος Γεωργιανός κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Συνελήφθη στον Προμαχώνα στις 30 Οκτωβρίου 2023 όταν επιχείρησε να διαφύγει με Αρμένικη ταυτότητα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση για διακεκριμένες κλοπές. Ο έγκλειστος των φυλακών Λάρισας προέκυψε ότι ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Θεόδωρου Μαυρόπουλου στην Πιερία. Σημειώνεται ότι ο 48χρονος, πέθανε στις 22 Οκτωβρίου 2023, από παθολογικά αίτια, τα οποία δεν αποκλείεται να ήταν συνέπεια του σοβαρού τραυματισμού του.

Η παρουσία του 41χρονου Γεωργιανού προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τα στίγματα του κινητού τηλεφώνου και μιας κοκκινόμαυρης μοτοσυκλέτας που έκαψαν μετά την επίθεση. Η ίδια μοτοσυκλέτα φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στο όχημα των εκτελεστών του Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, όπως και στην επίθεση στις εγκαταστάσεις των γιων του Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο. Ο 41χρονος μετά την απόπειρα δολοφονίας Μαυρόπουλου, πέρασε και από την πολυκατοικία που διέμενε.

Ο δεύτερος ύποπτος εκτελεστής είναι ένας 29χρονος από τη Γεωργία, που έχει διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Αποτύπωμα του "Ηλία" έχει βρεθεί σε όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην εμπρηστική επίθεση της αποθήκης καπνικών προϊόντων στον Ασπρόπυργο, ενώ το στίγμα του κινητού του εντοπιζόταν εκεί στον χρόνο της επίθεσης. Φωτογραφία του βρέθηκε και στο κινητό του πρώτου ύποπτου εκτελεστή, στις 3 Ιουλίου 2023, λίγο μετά την διαφυγή των δραστών της απόπειρας δολοφονίας του 48χρονου στην Πιερία. Ο 29χρονος φέρεται αρχηγικό μέλος ομάδας με την ονομασία "L.P.B. 16.1", που έχει ως βάση την περιοχή της Περαίας στην Θεσσαλονίκη ενώ μέλη της ομάδας, ήταν ο 21χρονος Έλληνας που έχει συλληφθεί όπως επίσης και ένας 20χρονος Γεωργιανός. Φέρεται να απασχολούνται με αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, γκράφιτι και μουσική τραπ, ενώ μεταξύ άλλων αναρτούν φωτογραφίες με χρήματα, φυσίγγια και όπλα, παρουσιαζόμενοι ως εγκληματική συμμορία. Σύμφωνα με τις Αρχές Κύπρου, ο 29χρονος έχει ποινικό παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, επηρεασμό μαρτύρων, διαρρήξεις, κλοπές, επιθέσεις με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχή όπλου και απειλές, πράξεις για τις οποίες έχει απελαθεί από την Κύπρο.

Το τρίτος εκτελεστής είναι ο άγνωστος-γνωστός, αταυτοποίητο DNA του οποίου έχει βρεθεί σε μονωτικές ταινίες της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήσαν οι δράστης της δολοφονίας του "Θείου Τζο" αλλά και στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

"Υπαρχηγός" του VOR στο κινητό του "Ράμπο"

Ένας από τους στενούς συνεργάτες του VOR είναι ο 41χρονος από το Ουζμπεκιστάν, ο επονομαζόμενος "Λεωνίδας". Σημειώνεται ότι στο κινητό τηλέφωνο του Βασίλη Ρουμπέτη, στις 3 Απριλίου 2023, υπήρχε φωτογραφία του "Λεωνίδα", όπως και ενός 43χρονου Ρώσου με το προσωνύμιο "Στάνι". Εικάζεται πως ο "Ράμπο" σχεδίαζε κάτι σε βάρος τους.

Ο "Λεωνίδας", μαζί με τον 39χρονο Γεωργιανό, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στην μπαταρία της μοτοσυκλέτας διαφυγής των εκτελεστών του Σκαφτούρου, μαζί με τον 43χρονο Ρώσο αλλά και τον 48χρονο Θεόδωρο Μαυρόπουλο, σε βάρος του οποίου εκδηλώθηκε απόπειρα δολοφονίας στον Σβορώνο Κατερίνης στις 2 Ιουλίου 2023, ήταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετίζονταν με τη δολοφονία του Γιώργου Μουρατίδη στις 2 Ιανουαρίου 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο αναζητούμενος "Λεωνίδας" διατηρεί μεταξύ άλλων εταιρεία ενοικιάσεων-πωλήσεων αυτοκινήτων στην Αγγλία. Ο 41χρονος Ουζμπέκος μαζί με τον 39χρονο Γεωργιανό και έναν Έλληνα εμπλέκονταν σε δικογραφία του Λιμενικού Σώματος για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο Κατάκολο Ηλείας. Σημειώνεται ότι στις 8 Δεκεμβρίου 2023 σε βάρος του 39χρονου Γεωργιανού και του Έλληνα εκδόθηκε απόφαση με την οποία τους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 157 ετών, με εκτιτέα τα 8 έτη, για την διακίνηση μεταναστών. Στις 27 Δεκεμβρίου, ο 39χρονος εξαγόρασε την ποινή του έναντι 25.000 ευρώ και ο Έλληνας αντί 30.000 ευρώ.

"Κοριοί" GPS σε "Ράμπο" και Μαυρόπουλο

Από την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προέκυψε ότι στα οχήματα του Βασίλη Ρουμπέτη αλλά και του Θεόδωρου Μαυρόπουλου στην Κατερίνη, είχαν τοποθετηθεί κοριοί-gps με τους δράστες να γνωρίζουν την κίνησή τους και τα σημεία που είναι ακίνητοι.

Τηλεφωνική σύνδεση σε συσκευή γεωεντοπισμού gps χρησιμοποιήθηκε για την κατόπτευση των κινήσεων του 48χρονου στόχου στην Πιερία. Αυτή η σύνδεση διαπιστώθηκε ότι ακολουθούσε τις ίδιες κινήσεις σε ίδιους χρόνους της σύνδεσης του κινητού του 48χρονου, και λάμβανε μόνο SMS.

Άλλη τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε σε συσκευή γεωεντοπισμού, που ενεργοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2023 στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η επόμενη ενεργοποίηση της έγινε στις 31-3-2023, στην Θεσσαλονίκη ημερομηνία που ο Βασίλης Ρουμπέτης βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα. Και σε αυτή την περίπτωση η τηλεφωνική σύνδεση του gps ακολουθούσε τις κινήσεις του κινητού τηλεφώνου του "Ράμπο".

Από τα δεδομένα εταιρειών τηλεφωνίας προέκυψε ότι οι δύο συνδέσεις των συσκευών γεοεντοπισμού, χρησιμοποιήθηκαν για την κατόπτευση του Βασίλη Ρουμπέτη αλλά και του Θεόδωρου Μαυρόπουλου στην Κατερίνη.

Το τροχαίο έδειξε δράστες

Δακτυλικά αποτυπώματα του 29χρονου καταζητούμενου από τη Γεωργία και του 26χρονου Αλβανού κατηγορούμενου που κρατείται στις φυλακές του Μαυροβουνίου, εντοπίστηκαν από τις αρχές σε αυτοκίνητο μάρκας VOLKSWAGEN, που είχε χρησιμοποιηθεί σε εμπρηστική επίθεση, με στόχο βιομηχανική αποθήκη του Ασπροπύργου, "συνεργαζόμενη" με τις επιχειρήσεις της οικογένειας Σκαφτούρου. Οι εννέα δράστες, είχαν εισβάλει στο χώρο στον Λόγο Κύριλλου, το βράδυ της 16ης Ιουνίου με τρία επιχειρησιακά οχήματα. Το ένα, φορτηγό με το οποίο εμβόλισαν την είσοδο, το πυρπόλησαν αμέσως μετά την επίθεση στην αποθήκη. Κρατώντας πολεμικά τυφέκια και πιστόλια, οι δράστες, ακινητοποίησαν τον 60χρονο φύλακα, τον έδεσαν χειροπόδαρα με δεματικά και στη συνέχεια με εύφλεκτο υλικό έβαλαν φωτιά στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα να καταστραφούν συνολικά 23 μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, αξίας 400.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καρφώθηκε σε σταθμευμένο Ι.Χ. στη συμβολή των οδών Αλιάκμονος και Σαρανταπόρου στα Άνω Λιόσια. Οι δράστες, με την απειλή όπλου, επιχείρησαν να κλέψουν Ι.Χ. κατοίκων της περιοχής, όμως αναγκάστηκαν να διαφύγουν από το σημείο πεζή. Μέσα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στο σημείο του τροχαίου, οι αρχές εντόπισαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα των δύο κακοποιών.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όταν ρωτήθηκε για τα μηχανήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες, υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι τα είχε στην αποθήκη του, προκειμένου να τα επισκευάσει, παρουσιάζοντας τιμολόγια Βουλγαρικής εταιρείας, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή τους. Παράλληλα, ανέφερε, ότι είχε συνεργασία με την μεταφορική εταιρεία, της οικογένειας Σκαφτούρου.

Ο… TikToker συνεπιβάτης

Μια ανάρτηση στο TikTok, συνέδεσε τον 21 ετών συλληφθέντα, με την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις των εταιρειών της οικογένειας Σκαφτούρου, στις 10 Ιουνίου του 2023. Ο κατηγορούμενος, φορούσε το ίδιο φούτερ, με αυτό που είχε αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό, την ώρα του εμπρησμού και όπως προέκυψε από τις έρευνες, ήταν συνεπιβάτης στη δίκυκλη μαύρη μοτοσικλέτα μάρκας YAMAHA που οδηγούσαν οι δράστες της επίθεσης.

Οι δύο μηχανές με τους τέσσερις εμπρηστές, προσέγγισαν στις 04:00 τα ξημερώματα τις εγκαταστάσεις στην λεωφόρο Μεγαρίδος. Με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και ένα άτομο που έμπαινε στο χώρο, κινήθηκαν σε υπαίθριο χώρο του πρατηρίου και αφού μπήκαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης, προκάλεσαν επιλεκτικά, πυρκαγιά σε τρία φορτηγά, ενώ περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό δύο ακόμα τράκτορες και ένα van. Σε ένα από τα οχήματα, εντοπίστηκε μηχάνημα παρασκευής καπνικών προϊόντων.

Κατάθεση από τη σύντροφο του 26χρονου Αλβανού που κρατείται σε φυλακές του Μαυροβουνίου, τον συνέδεσε με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα που αποτυπώνεται στο οπτικό υλικό. Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς, ο φίλος της οδηγούσε ίδια μηχανή και του την είχε παραχωρήσει ο 34χρονος Ρώσος που αναζητείται από τις αρχές, για την εμπλοκή του στην εγκληματική ομάδα.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση