Μετρό Θεσσαλονίκης: Απελευθερώνονται οι χώροι του εργοταξίου στον σταθμό Βενιζέλου – Στην κυκλοφορία Εγνατία και Βενιζέλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 17:38 Μετρό Θεσσαλονίκης: Απελευθερώνονται οι χώροι του εργοταξίου στον σταθμό Βενιζέλου – Στην κυκλοφορία Εγνατία και Βενιζέλου

 Τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου επιθεώρησαν, σήμερα (29.01.2024), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Σήμερα δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Βενιζέλου, με τα οχήματα να κινούνται και στις δύο λωρίδες, ενώ υφίσταται και μια ακόμα για τα αστικά λεωφορεία. Παράλληλα, έφυγαν οι λαμαρίνες που είχαν τοποθετηθεί τόσο στη Βενιζέλου, όσο και στην Εγνατία.

Την δέσμευσή του ότι το μετρό θα λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2024 επισήμανε για μια ακόμη φορά στις δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας τονίζοντας ότι για να υλοποιηθούν τα έργα, πρέπει να συνοδεύονται από κλειστούς δρόμους.

“Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Μετρό, επέφερε επί μακρόν και ταλαιπωρία και καχυποψία. Σήμερα, με ρεαλιστική αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών. Απελευθερώνονται οι δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες μετά από 17 χρόνια αναμονής. Μαζί με τον ιδιωτικό τομέα που έχει ανεβάσει σημαντικά ταχύτητες, δεσμευόμαστε ότι τον Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει το μετρό στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εργαζόμαστε για την επέκταση στην Καλαμαριά αλλά με σχεδιασμό και μελέτες προς την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα”, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ταχιάος με το σημερινό άνοιγμα της κυκλοφορίας στη Βενιζέλου να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του έργου. “Η σημερινή απόδοση της κυκλοφορίας των δρόμων στη Βενιζέλου σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του μετρό, το οποίο έχει φτάσει στην τελική του φάση. Θα ζήσουμε μια μεγάλη αλλαγή τους προσεχείς μήνες στην Εγνατία και στην περιοχή της Βενιζέλου. Μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ, θα πάρει τα “πάνω” της. Θα δούμε περιοχές που στο παρελθόν είχαν “πέσει” ή δοκιμάστηκαν, να αναζωογονούνται. Θα δούμε την κινητικότητα μέσα στην πόλη να ανεβαίνει”, υποστήριξε.

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση