Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι διάλογοι της γυναίκας με την Αξιωματικό Υπηρεσίας και το 100 (BINTEO)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 16:43 Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι διάλογοι της γυναίκας με την Αξιωματικό Υπηρεσίας και το 100 (BINTEO)

Γνώριμος στις Αρχές ο άντρας που κατηγορείται για το έγκλημα. Εισαγγελική έρευνα για τη δολοφονία της 28χρονης.

Ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου από την είσοδο, διεπράχθη η άγρια δολοφονία της 28χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την ώρα που ο 39χρονος πρώην σύντροφος της κοπέλας τη μαχαίρωνε μέχρι θανάτου, στο φυλάκιο του τμήματος υπήρχε ένας αστυνομικός.

 
 
 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο εν λόγω αστυνομικός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και παρενέβη αφού ο δράστης είχε σκοτώσει τη γυναίκα και είχε αυτοτραυματιστεί, κλοτσώντας μακριά το μαχαίρι που κρατούσε ο 39χρονος.

Σημειώνεται ότι ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Δαφνί, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

Οι διάλογοι με την αξιωματικό υπηρεσίας και το «100»

Η 28χρονη πήγε να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, καθώς ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε και, μάλιστα, ζήτησε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της περιπολικό. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, ωστόσο, την ενημέρωσε πως πρέπει να καλέσει εκείνη την Άμεση Δράση, όπως και έγινε. Δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί παρά λίγα μέτρα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και κάλεσε από το κινητό της το 100. Την ώρα που μιλούσε δέχτηκε επίθεση από τον 39χρονο, που τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Θύμα: «Σας παρακαλώ πολύ θέλω ένα περιπολικό να με συνοδεύσει στο σπίτι μου. Είδα τον πρώην σύντροφό μου και φοβάμαι μήπως με περιμένει έξω από το σπίτι μου και μου κάνει κακό».

Αστυνομικός: «Πρέπει να του κάνετε μήνυση».

Θύμα: «Έχω κάνει μήνυση στο παρελθόν εναντίον του για βιασμό και ξυλοδαρμό».

Αστυνομικός: «Μείνετε στο αστυνομικό τμήμα και θα καλέσουμε από εδώ την άμεση δράση να σας συνοδεύσουν».

Θύμα: «Θα τους καλέσω εγώ».

Άμεση δράση: «Άμεση δράση λέγεται παρακαλώ».

Θύμα: «Είμαι έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και θέλω ένα περιπολικό να με πάει στο σπίτι μου γιατί φοβάμαι ότι ο πρώην σύντροφος μου θα μου κάνει κακό. Βοήθεια είναι εδώ με κυνηγάει».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση