Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που έκανε 31 ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:05 Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που έκανε 31 ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως από τη δράση συμμορίας που εμπλέκεται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις, κυρίως σε καταστήματα εστίασης σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει η ΕΡΤ, φαίνονται νεαρά της συμμορίας, ανάμεσά τους και ανήλικοι, οι οποίοι αδιαφορούν αν θα αφήσουν αποτυπώματα, καθώς δεν χρησιμοποιούν γάντια.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Συνελήφθησαν, πέντε άτομα, 18 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και – κατά περίπτωση – περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και διαρρήξεων από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Ιανουάριο του 2024, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, αποκαλύφθηκε η μεθοδική δράση της συμμορίας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας, οι κατηγορούμενοι, αφού πλησίαζαν, ξημερώματα, τα καταστήματα, παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες ή τα παράθυρα.

Στη συνέχεια αφού έμπαιναν στο εσωτερικό, άρπαζαν τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, από ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και από χρηματοκιβώτια.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά από τα χρηματοκιβώτια, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων.

Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν έξω από τα μαγαζιά – στόχους ως «τσιλιαδόροι».

Επιπλέον, σε περιπτώσεις, όπου συναντούσαν κάποιον υπάλληλο, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία με μαχαίρια.

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, μπορεί να έκαναν διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων, όπως μία περίπτωση όπου μέσα σε 2 ώρες έκαναν 11 διαρρήξεις καταστημάτων.

πηγή: newsit.gr

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν θρασύτατα τη λεία τους σε αναρτήσεις στα social media. 

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση