«Βροχή» καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – 141 το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 21:13 «Βροχή» καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – 141 το τελευταίο 24ωρο

Σε μάστιγα εξελίσσεται η ενδοοικογενειακή βία με τους αριθμούς να το αποδεικνύουν

Ο εφιαλτικός θάνατος της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, άνοιξε τον δρόμο για πολλές γυναίκες που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, μετά την τραγική δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχεται καθημερινά η Άμεση Δράση για επιθέσεις κατά γυναικών με 141 καταγγελίες να γίνονται τις τελευταίες 24 ώρες.

Ειδικότερα, στο διάστημα 1 – 9 Απριλίου έγιναν σε όλη τη χώρα 852 καταγγελίες και η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 617 συλλήψεις. Μόνο χθες (9/4), μέσα σε 24 ώρες, έγιναν 141 καταγγελίες και πραγματοποιήθηκαν 73 συλλήψεις, εκ των οποίων 28 στην Αττική. Επίσης, 5 θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε δομή.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση