Καιρός: Μέχρι και 35 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο / τι είναι το θερμικό ridge

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 17:18 Καιρός: Μέχρι και 35 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο / τι είναι το θερμικό ridge

Περαιτέρω άνοδο θα καταγράψει η θερμοκρασία την Τρίτη και την Τετάρτη σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος εξηγεί τι είναι το «θερμικό ridge» (θερμική έξαρση) που φέρνει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Θοδωρής Κολυδάς οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την Τρίτη ενώ βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές θα υπάρξει από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Θ. Κολυδά, το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά κινείται προς τα ανατολικά της χώρας.

«Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα», τονίζει ο Θ. Κολυδάς. Όπως εξηγεί, «οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας».

«Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά», επισημαίνει, σημειώνοντας πως «από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές».

Μειωμένες οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη, ο Θ. Κολυδάς, σε άλλη ανάρτησή του, τονίζει πως πλέον οι συγκεντρώσεις της σκόνης είναι μειωμένες, αν και θα διατηρηθούν και την Τρίτη. Όπως υπογραμμίζεται, από την Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση ποιότητας της ατμόσφαιρας.

«Η θερμοκρασία πάντως θα ανέβει στα κεντρικά και νότια και τοπικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση