Μπουτάρης για επίθεση: Ήταν οργανωμένο, υπήρχε ενορχηστρωτής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 15:46 Μπουτάρης για επίθεση: Ήταν οργανωμένο, υπήρχε ενορχηστρωτής

Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της δίκης των δραστών της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το seleo.gr o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο δικαστήριο υποστήριξε ότι υπήρχε «ενορχηστρωτής» που έδινε σύνθημα για το που και πότε θα τον χτυπήσουν.

«Δεν παρασύρθηκαν. Ήταν οργανωμένο. Υπήρχε ενορχηστρωτής, ο οποίος έδινε το σύνθημα και χτυπούσε παλαμάκια να μαζευτούν γύρω μου» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη στον δήμαρχο, μέσω των συνηγόρων τους και εξέφρασαν την πρόθεση τους να αποζημιώσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις φθορές που προκάλεσαν στο αυτοκίνητο του δημάρχου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, άρχισε την κατάθεση του από την αρχή της επίθεσης, όταν είδε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει. «Από πού να αρχίσω; Άκουσα μόνο που με έβριζε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

«Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο.  Καθώς έφευγα, έφαγα κλοτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα. Ήταν η μεγαλύτερη κλοτσιά που έφαγα, μου είπε φίλος» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον 20χρονου που του χτύπησε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην στιγμή που έπεσε κάτω και στον τρόμο που ένιωσε εκείνη την στιγμή.

«Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας» ανέφερε. 

Για έναν από τους κατηγορούμενους ανέφερε:  «Έπεσα κάτω και προσπάθησε να με χτυπήσει. Ο ένας από αυτούς (τους κατηγορούμενους) που μου έριξε κλωτσιές, ήταν παντού. Αυτός μου έριξε μια από τις κλωτσιές όταν ήμουν κάτω». 

«Το τζάμι ήταν σπασμένο. Αυτός εδώ ο ψηλός (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους) έβαλε το χέρι του μέσα στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να αρπάξει το σακίδιο που είχα μέσα. Ήταν δίπλα μου και δυο με κουκούλα. Η κ. Γούλα προσπάθησε να με προστατέψει. Ο μεσαίος (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους) τον είδα να έρχεται από μακριά» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για την στιγμή που προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτός από τον πόνο, τόνισε τον τρόμο που ένιωσε: «Αισθάνθηκα πόνο και πολύ έντονο πόνο. Τρόμαξα. Πονάω ακόμα. Δεν είναι σπουδαία τα τραύματα. Με αυτό που πραγματικά ζορίστηκα ήταν ο τρόμος».

Τι κατέθεσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 

Η κ. Γούλα που προσπαθούσε να προστατέψει τον Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου, είπε στο δικαστήριο για την επίθεση: «Φοβήθηκα για τη ζωή του δημάρχου».

«Ξαφνικά έγινε ένα ντου. Ξεκινάμε για το αυτοκίνητο και αρχίζουν να χτυπούν τον δήμαρχο και έριχναν αντικείμενα.. Κι εγώ δέχθηκα χτυπήματα» είπε η κ. Γούλα.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, στάθηκε και η ίδια στην στιγμή που ο δήμαρχος έπεσε κάτω: «Εκεί πραγματικά τρόμαξα. Εκεί πραγματικά φοβήθηκα για την ζωή του δημάρχου».

Ο αστυνομικός που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη για την ασφάλεια του, κατέθεσε και αυτός στο δικαστήριο. «Σαν να δόθηκε το σύνθημα και άρχισαν να μας περικυκλώνουν και να ρίχνουν κλοτσιές στα πόδια». 

Πηγή: seleo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση