Τι αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία της 19χρονης ότι βιάστηκε από αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 21:27 Τι αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία της 19χρονης ότι βιάστηκε από αστυνομικούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, οι δύο κατηγορούμενοι, την βίασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 12 Οκτωβρίου, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Η 19χρονη που αναγνώρισε τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Mega «Live News», η 19χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για τον βιασμό της, φέρεται πως τους προσέγγισε για να τους ρωτήσει για ένα ζήτημα που την απασχολούσε.

Οι τέσσερις αστυνομικοί προθυμοποιήθηκαν να τη συνοδεύσουν στο τμήμα και παράλληλα την ξενάγησαν και στους χώρους. Σημειώνεται πως μαζί με τη 19χρονη ήταν και μία φίλη της.

Η κοπέλα ζήτησε κάποια στιγμή να πάει στην τουαλέτα. Τότε τρεις από τους αστυνομικούς την οδήγησαν σε αυτές του υπογείου, με τους δύο να την κλείνουν σε ένα δωμάτιο και αρχικά να την κακοποιεί ο ένας και ύστερα ο δεύτερος.

Ο τρίτος αστυνομικός είχε αποχωρήσει.

Ύστερα από 12′, όταν και τελείωσε το μαρτύριο της 19χρονης, η ίδια αποχώρησε από το τμήμα, εξιστόρησε τα όσα έγιναν στη φίλη της και την επόμενη μέρα επισκέφτηκε γιατρό, ο οποίος της συνέστησε να επισκεφτεί ιατροδικαστή και να καταγγείλει το γεγονός.

Τι αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της (11-10-2022), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της (12-10-2022) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση