Επίστολή - Απάντηση σε καταγγελία για ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 14:22 Επίστολή - Απάντηση σε καταγγελία για ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Κύριε Διευθυντά σας αποστέλλουμε τις δυο επιστολές με την παράκληση της δημοσίευσής τους στο site σας. Ευχαριστούμε

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγ.Ιωάννη Θεολόγου ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών

 

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε στο  site του  lamiareport  μια κακόβουλη και δυσφημιστική επιστολή «καταγγελία» ενός οικιστή ΟΣΜΑΕΣ  Αποστολίδη Πάρη  με τίτλο «Η κατάσταση του Αστικού Οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας στο Δήμο Λοκρών» 3/5/2023   η οποία βρίθει από ατεκμηρίωτες και πέραν της πραγματικότητας αναφορές και οι οποίες μας κάνουν να ανησυχούμε για την δυνατότητα του καταγγέλλοντος να αντιλαμβάνεται απλά κείμενα.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως  προκύπτουν από την επιστολή μας  αυτά που ισχυρίζεται δηλαδή …. ότι επιχειρούμε  να παραπλανήσουμε τους οικιστές …. Ότι δήθεν δεν ενδιαφερόμαστε για τις τύχες του οικισμού  … ...… ότι είμαστε αντίθετοι στην ένταξη του οικισμού στον Δήμο!!! … ότι αν πτωχεύσουμε την ευθύνη θα έχει ο Σύλλογος !!! και άλλα τραγελαφικά και ασυνάρτητα.

«Στο τέλος  σας παραθέτουμε την επιστολή μας για να βγάλετε τα κατάλληλα συμπεράσματα

Kάνει αναφορά σε νόμους και διαδικασίες που νομίζει ότι γνωρίζει ενώ αν είχε παρακολουθήσει στοιχειωδώς τις συνελεύσεις και τις  αναφορές  του Συλλόγου μας στο θέμα της ένταξης  του οικισμού μας, πλην των άλλων, θα γνώριζε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά όπως τα περιγράφει ,και εάν τα πράγματα ήταν έτσι  ,ο Συνεταιρισμός μας δεν θα πλήρωνε από τον προϋπολογισμό του χιλιάδες ευρώ σε δικηγορική εταιρία ώστε να  ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις που θέτει η Δημοτική αρχή και να προχωρήσει το θέμα της ένταξης το ταχύτερο δυνατό .

Επίσης αν παρακολουθούσε στοιχειωδώς τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας  θα είχε πληροφορηθεί για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις μας  στο Δήμο  μαζί με το Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ για το θέμα της ένταξης όπως και την παρουσία μας σε Δημοτικά συμβούλια όπου επανειλημμένα έχουμε θέσει αυτό το αίτημα, και το οποίο έχει τύχει ευμενούς υποδοχής από την πλειοψηφία των  Δημοτικών συμβούλων.

Με την ευκαιρία αυτή προς ενημέρωση κυρίως των καλόπιστων οικιστών  διευκρινίζουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα :

Α) Στον  Συνεταιρισμό μας εφαρμόζονται οι διατάξεις του αναγκαστικού νόμου 564/1968 και η γενική του συνέλευση είναι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο(ΑΝΣΣ) σε αντίθεση με τους αστικούς Συνεταιρισμούς που είναι η γενική συνέλευση των συνεταίρων.

Β) Παρά τις διατάξεις του  νόμου 4030 πρακτικά ελάχιστοι Δήμοι έχουν πάρει οικισμούς  αναγκαστικά και   αυτό κατόπιν αγωγών που διαρκούν πολλά χρόνια.

Στην περίπτωση του δικού μας συνεταιρισμού τα πράγματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα για να ενταχθεί  <<καθαρός>> στον Δήμο , δηλαδή χωρίς εκκρεμότητες, όπως είναι η  απαίτηση του Δημάρχου.

Ενημερωτικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν  πολλά μη διανεμημένα οικόπεδα , καταπατημένες εκτάσεις  δηλωμένες στο Ε9 ιδιωτών με αγωγές ένθεν και ένθεν, γεωργικές εκτάσεις, και άλλες εκτός σχεδίου που απαιτούν χιλιάδες ευρώ μόνο τα τοπογραφικά τους , εσωτερικό οδικό δίκτυο 135 χιλιομέτρων που ανήκει στο δημόσιο και πρέπει να βρεθεί τρόπος παραχώρησής του , κοινόχρηστοι χώροι που άλλοι έχουν αποδοθεί στον Δήμο και άλλοι όχι κ.λ.π

Για την διευθέτηση όλων αυτών εργάζεται συστηματικά το Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ  και  σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού μας σε συνεργασία με την δικηγορική εταιρία που προανέφερα όπως και  σε καλή  συνεργασία με τους δικηγόρους  της Δημοτικής αρχής συμβάλλοντος και του Συλλόγου μας στο μέτρο του δυνατού.

Γ)  Είναι εκτός λογικής και άστοχο να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν έχουμε υποχρέωση οι οικιστές  να καταβάλλουμε τις εισφορές μας ,δεδομένου                                                       

αφενός ότι   ο οικισμός δεν έχει μεταβιβαστεί  ακόμη στον Δήμο ,και το Δ. Σ του ΟΣΜΑΕΣ  πρέπει να έχει πόρους για να  συντηρεί  και να  λειτουργεί το δίκτυο υδροδότησης  , να πληρώνει τον εργολάβο, τους  δικηγόρους, τα λειτουργικά έξοδα του Συνεταιρισμού όπως και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μεταβίβασης, εντός  του έτους δεδομένου άλλη παράταση της θητείας του είναι πολύ δύσκολη και     αφετέρου ότι την ετήσια εισφορά την ανέλαβε ηθικά και δεοντολογικά κάθε οικιστής  όταν απέκτησε  οικόπεδο (ή οικία)  με αγορά,  μεταβίβαση ή κληρονομικά καθώς από τους λογαριασμούς ύδατος πληρώνεται αποκλειστικά και μόνον το ρεύμα της  λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης δηλαδή η ΔΕΔΔΗΕ!

Τέλος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι  οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά και  πολύ πιθανά στο τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ευχάριστα νέα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΟΣΜΑΕΣ  10-4-2023

Όπως γνωρίζετε η μεταφορά του οικισμού μας στον Δήμο Λοκρών αποτελεί την σημαντικότερη επιδίωξή μας για την επιβίωσή του διότι έτσι θα λυθεί οριστικά το θέμα της απρόσκοπτης υδροδότησης του καθώς θα αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα όπως είναι η συντήρησης του οδικού δικτύου , η καθαριότητα κ.λ.π

Σας ενημερώνουμε ότι το υπάρχον Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με τον Δήμο και με δικηγορική εταιρία πάνω σε αυτό το θέμα προς επίλυση όλων των απαιτήσεων που υπάρχουν από πλευράς Δημοτικής αρχής.

Επειδή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται σημαντικά έξοδα ( δικηγόροι , αγωγές , συμβόλαια μεταβίβασης , έλεγχοι στο υποθηκοφυλακείο και άλλα) παρακαλούνται όσοι εκ των οικιστών και οικοπεδούχων έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις ( ύδρευση και εισφορές ) όπως σπεύσουν να τις εξοφλήσουν ή και να τις ρυθμίσουν σε δόσεις ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται .

Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΟΣΜΑΕΣ ενημερωθήκαμε ότι το Συμβούλιο θα προχωρήσει σε αφαίρεση υδρομέτρων όπως και σε διαταγές πληρωμής για όσους επιμένουν να μην είναι συνεπείς.

Σας επισημαίνουμε ότι η όποια ολιγωρία ή και άρνηση θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του συνεταιρισμού μας δεδομένου πως ,αν μέχρι τέλους του έτους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασής του , το συμβούλιο θα πάψει να υφίσταται χωρίς προοπτική περεταίρω ανανέωσης της θητείας του, και με άμεση συνέπεια την διακοπή της υδροδότησης.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση