Λαμία: Μεγαλόσωμο αδέσποτο επιτέθηκε σε σκυλάκι μπροστά σε μικρά παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 07:12 Λαμία: Μεγαλόσωμο αδέσποτο επιτέθηκε σε σκυλάκι μπροστά σε μικρά παιδιά (φωτογραφία αρχείου)

Στον πεζόδρομο της οδού Πηλίου…

Περιστατικό επίθεσης μεγαλόσωμου σκύλου σε δεσποζόμενο σκυλάκι που βρισκόταν μάλιστα ανάμεσα σε παιδιά που έπαιζαν, μας κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του σκύλου αλλά και άλλοι κάτοικοι της οδού Πηλίου και Κραβαρίτου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, «το σκυλάκι μου ήταν ανάμεσα σε παιδάκια στον πεζόδρομο  του σπιτιού μου και δέχτηκε επίθεση από ένα αδέσποτο τσοπανόσκυλο που ζει στη γειτονιά. Έχω καλέσει στο δήμο εδώ και τρεις μήνες που έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό όταν είχε επιτεθεί ξανά στο σκυλί και στη γυναίκα μου. Δυστυχώς από το δήμο δεν έχουν κάνει τίποτα, έχω μιλήσει με τον κύριο Μουστάκα, με το κυνοκομείο, με έχουν αγνοήσει εντελώς, μέχρι που ξανά συνέβη.

Δεν ξέρω πλέον τι πρέπει να κάνω για να γίνει κάτι ώστε να μαζέψουν το σκυλί που έχει πρόβλημα και επιτίθεται».

(Το σκυλί μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε)

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα παιδιά που ήταν μπροστά στο περιστατικό, σοκαρίστηκαν. Τη συγκεκριμένη επίθεση επιβεβαιώνει μία ακόμη καταγγελία κατοίκου της περιοχής που επιρρίπτει συγχρόνως ευθύνες στη δημοτική αρχή για αδιαφορία.

«Αποδείκνύεται συνεχώς η απουσία πολιτικής του Δήμου Λαμιέων όσον αφορά τα αδέσποτα στην πόλη μας! Στην οδό Πηλίου (ανάμεσα από Κραβαρίτου κ Χαλκομάτας) εδώ και χρόνια λυμένεται μια αγέλη αδέσποτων σκύλων (κυμαίνεται κατά διαστήματα από 4 εώς 6 αδέσποτα) η οποία δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην γειτονιά (εκτός δύο «φιλόζωων» οι οποίοι τα ταιζουν κ τα τα φροντίζουν, χωρίς βεβαίως να πάρουν κάποιο στο σπίτι τους). Συχνά προβλήματα όπως επιθέσεις σε περιπατητές, άγριες επιθέσεις σε δεσποζόμενα ζώα που είναι με τους ιδιοκτήτες τους, όχληση όλο το 24ώρο από γαυγίσματα ειδικα την νύχτα όπου αρχίζουν να γαυγίζουν όλα μαζί, τρεις κ τέσσερις φορές κάθε νύχτα έως τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να μπορεί να κοιμηθεί κανείς μας! Σημερινό περιστατικό (ένα από τα δεκάδες) όπου επιτέθηκαν σε μικρόσωμο δεσποζόμενο σκύλο με το λουρί του, όπου το μεγαλόσωμο κ «αρχηγός» της αγέλης το έχει δαγκώσει, το έχει σηκώσει και το κουνά δεξιά-αριστερά με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί μάταια με φωνές κ χτυπήματα να γλυτώσει τον σκύλο του!

Σε παλαιότερη όχληση μου στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κο Στασινό η απάντηση ήταν ότι σπάσανε τις αγέλες και μαζέψανε μόνο τους «αρχηγούς»! Και αν θέλω να κάνω επώνυμη καταγγελία για να επεμβούν. Δηλαδή να σκοτωθεί η γειτονιά μεταξύ της για να κάνουν την δουλειά τους! Ο Νόμος κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρος, συλλογή, τσιπάρισμα, θεραπεία εάν χρειάζεται και απελευθέρωση μεν ξανά στην πόλη ΑΛΛΑ ΟΧΙ σε χωρους που είναι κοντά σε πλατείες/πάρκα ή σχολεία! Στα 50 μέτρα από το σημείο που αφήνετε την αγέλη ανενόχλητη υπάρχει πλατεία/παιδική χαρά και στα 150 μέτρα υπάρχει δημοτικό σχολείο! Οπότε εκ του Νόμου πρέπει να γίνει η περισυλλογή και να μην ξαναγίνει σε αυτό το σημείο η απελευθέρωση τους ξανά. Αλλιώς είστε παράνομοι κύριοι!

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε επέμβαση Εισαγγελέα, όπως έγινε πριν χρόνια και τα μαζέψατε σε μία νύχτα? Εάν δεν κάνετε τα αυτονόητα και τα ΝΟΜΙΜΑ τώρα που κρίνεστε στις εκλογές, τότε δεν πρόκειται να τα κάνετε ποτέ.

ΥΓ. αν δεν κάνω λάθος (το είχα βρεί στην "Διαυγεια") έχετε σύμβαση με ιδιώτη για τον έλεγχο και την περισυλλογή των αδεσπότων. Ποιό είναι το έργο του, τι έχει κάνει έως τώρα?

YΓ2. Δήμαρχε, κε Καραϊσκο θα κριθείτε από την ποιότητα ζωής που προσφέρετε στους δημότες σας, έστω και την τελευταία στιγμή

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση