Hurriyet: Ανάγκη για αλλαγή παιχνιδιού στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 13:56 Hurriyet: Ανάγκη για αλλαγή παιχνιδιού στην Κύπρο

«Οι δύο πλευρές να εξετάσουν σοβαρά την εξεύρεση ενός συμβιβασμού»

Για την ανάγκη να υπάρξει «αλλαγή παιχνιδιού» στο θέμα του Κυπριακού  αναφέρεται αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Γιουσέφ Κανλί που ειδικεύεται σε θέματα της Κύπρου, σύμφωνα με το sigmalive.

«Εκτός από τα θέματα ιδιοκτησίας, τους εποίκους και άλλα σημαντικά ζητήματα, η μία πλευρά επέμενε στην διατήρηση της διακυβέρνησης  που απέκτησε από τη δύναμη των όπλων και η άλλη να επιμένει στην διατήρηση μιας εδαφικής επικράτειας μεγαλύτερης από το μέγεθος . Η μια πλευρά επιμένει στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων του 1960 ενώ ο άλλος θεωρεί αναγκαία την παραμονή στρατευμάτων και των εγγυήσεων για ασφάλεια. Υπάρχει μια απόλυτη ανάγκη για αλλαγή παιχνιδιού ώστε να αναγκασθούν οι δύο πλευρές να εξετάσουν σοβαρά την εξεύρεση ενός συμβιβασμού», σημειώνεται.

Μία τέτοια πιθανότητα, αναφέρει ο αρθρογράφος,  «θα μπορούσε να είναι η ίδρυση μιας κοινής εταιρείας για εκμετάλλευση του πλούτου των υδρογονανθράκων όπως η συμφωνία Άνθρακα και Χάλυβα της Γερμανίας και της Γαλλίας μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως θα ήταν σοφότερο για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να υποστηριχθεί η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση