Η Κίνα θα προσφέρει 2 δισ. δολάρια σε άλλες χώρες για να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:32 Η Κίνα θα προσφέρει 2 δισ. δολάρια σε άλλες χώρες για να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας

Ο Πρόεδρος της Κίνας δήλωσε η χώρα του θα προσφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δύο ετών για να βοηθήσει άλλες χώρες να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του θα προσφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δύο ετών για να βοηθήσει άλλες χώρες να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, όπου ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους, προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση σε τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την 73η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας.

''Η Κίνα θα παρέχει 2 δισ. δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια στις πληγείσες χώρες, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, για να τις βοηθήσει να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς και με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη'', ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο Σι πρόσθεσε ότι όταν γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον ιό, ''θα πρόκειται για ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό''. Σημειώνεται ότι ορισμένες κινεζικές εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και δοκιμών εμβολίων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην διαφάνεια και την υπευθυνότητα εκ μέρους της Κίνας στο να μοιραστεί πληροφορίες για τον κορονοϊό με τον ΠΟΥ και με άλλες χώρες. ''Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη διεθνή επιστημονική έρευνα σχετικά με τον κορονοϊό'', ανέφερε ο Σι.

''Η Κίνα υποστηρίζει την ιδέα μιας ολοκληρωμένης επισκόπησης της παγκόσμιας ανταπόκρισης απέναντι στην πανδημία, αφού τεθεί υπό έλεγχο, για να συνοψίσουμε τις εμπειρίες μας και να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις'', πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος. ''Επιστήμονες και επαγγελματίες πρέπει να ηγηθούν αυτού του έργου, με επικεφαλής τον ΠΟΥ με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία''.

Ο Σι τόνισε ακόμη το πώς θα ενεργήσει η Κίνα στο να βοηθήσει την Αφρική στις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου των ιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε ανακοινώσει συνεισφορά 30 εκατ. δολαρίων στον ΠΟΥ τον Απρίλιο, μετά τα 20 δισ. δολάρια του Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση