Ινδία: Γαμπρός με συμπτώματα κορωνοϊού πέθανε λίγες ώρες μετά τον γάμο - Θετικοί πάνω από 100 καλεσμένοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 12:03 Ινδία: Γαμπρός με συμπτώματα κορωνοϊού πέθανε λίγες ώρες μετά τον γάμο - Θετικοί πάνω από 100 καλεσμένοι

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι πως ο άτυχος νεαρός έπασχε από τον κορωνοϊό, καθώς μετά τον θάνατό του αποτεφρώθηκε.

Ένας άνδρας, με συμπτώματα κορονοϊού, στην Ινδία, κατέληξε μόλις δύο ημέρες μετά από τον γάμο του.

Ο 30χρονος άνδρας, που είχε τα συμπτώματα του ιού, παντρέυτηκε στις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια, βρέθηκαν θετικά στη νόσο covid-19, περισσότερα από 100 άτομα που παρευρέθηκαν ως καλεσμένοι στον γάμο ή μετά στην κηδεία του άτυχου άνδρα.

"Μέχρι στιγμής 111 άτομα που είτε παραβρέθηκαν στον γάμο είτε την κηδεία, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Όλοι οι άλλοι έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν απομονωθεί", ανέφερε σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού μετά τις τελετές, ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της Πάτνα στην Ινδία.

Ο άνδρας πέθανε στο σπίτι του στις 17 Ιουνίου και περίπου 200 άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του. Μερικοί μάλισταν ήταν και στις δύο εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κανένας από τους συγγενείς του γαμπρού, ούτε η νύφη, δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως οι γιατροί δεν είναι σίγουροι πως ο άτυχος νεαρός έπασχε από τον κορονοϊό, καθώς μετά τον θάνατό του αποτεφρώθηκε και δεν έγιναν οι απαραίτητες εξετασεις. Ωστόσο, πριν από τον γάμο παρουσίασε κάποια συμπτώματα

Ξεπέρασαν τις 600.000 τα κρούσματα στην Ινδία

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα τις 600.000, με 17.834 θανάτους, καθώς οι αρχές της χώρας αγωνίζονται να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ χαλαρώνουν τους κανόνες του lockdown, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων εξελίσσεται σε μία κρίσιμη πρόκληση για τις περιορισμένες δυνατότητες υγειονομικής αντίδρασης της Ινδίας, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας έχει φτάσει στο όριο του.

Μία δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού ανακοινώθηκε τη Δευτέρα με την ονομασία "Unlock 2", επιτρέποντας να επαναληφθούν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες, παρόλο που κάποιες πυκνοκατοικημένες ζώνες παραμένουν σε καθεστώς lockdown.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση