Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας - [Εικόνες-Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 14:57 Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας - [Εικόνες-Βίντεο]

Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αφού ένας άνδρας φέρεται να φώναξε "Αλλαχου Αμπάρ" απειλώντας να "ανατινάξει τα πάντα", όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από το σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας και προτρέπει τους ανθρώπους να μείνουν μακριά, ενώ αξιωματικοί επιθεωρούν την περιοχή για να μάθουν εάν η απειλή έχει βάση.

Τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία

Όπως μεταδίδεται, ένα άγνωστο άτομο κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι έχει τοποθετήσει μια βόμβα στο πύργο του Άιφελ.

Χωρίς να αναφέρει μια πηγή, ο δημοσιογράφος Amaury Bucco, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες, έγραψε στο Twitter: "Η περίμετρος του Πύργου του Άιφελ είναι εγκλωβισμένη, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη: ένας άνδρας φώναξε Αλλάχου Αμπάρ και απείλησε να ανατινάξει τα πάντα".

Ο Πύργος του Άιφελ καλωσορίζει περισσότερα από έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και λαμβάνει τακτικά απειλητικά μηνύματα, πολλά από τα οποία αποδεικνύονται φάρσες.

Το 2018 ελήθησαν περιμετρικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων οι οποίοι τοποθετήθηκαν γύρω από το μνημείο για προστασία από ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές.

Οι τρομοκρατικές ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει απειλές για τον Πύργο του Άιφελ τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν την Αλ Κάιντα και τον ISIS. Επίσης το μνημείο δέχθηκε επίθεση από μέλη του αντικυβερνητικού κινήματος "Κίτρινα Γιλέκα", το οποίο πέρυσι άναψε πυρκαγιές στη βάση του πύργου και κατέστρεψε την περιμετρική περίφραξη, κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση