Προσβλητική επίθεση Τσαβούσογλου στην επικεφαλής της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι- Είσαι άσχετη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 14:36 Προσβλητική επίθεση Τσαβούσογλου στην επικεφαλής της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι- Είσαι άσχετη

Το προσβλητικό tweet του Τσαβούσογλου εναντίον της Νάνσι Πελόζι.

Με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στράφηκε κατά της επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει χάσει κάθε μέτρο.

Η άνοδος της Πελόζι στη θέση της επικεφαλής της Βουλής "είναι αυτό που πραγματικά προκαλεί ανησυχία για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της εμφανέστατης άγνοιας της. Θα μάθεις να σέβεσαι την θέληση του τουρκικού λαού", έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter.

Την έκρηξη οργής του Τούρκου ΥΠΕΞ προκάλεσε μια δήλωση της Πελόζι σε συνέχεια των αμφιλεγόμενων απαντήσεων που έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επόμενη μέρα των εκλογών έχει επανειλημμένως αποφύγει να δεσμευτεί σε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας,.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου η Πελόζι δήλωσε: "Ξέρουμε ποιους θαυμάζει. Θαυμάζει τον Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θαυμάζει τον Ερντογάν στην Τουρκία".

"Αλλά του θυμίζω, δεν είσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είσαι στην Τουρκία, δεν είσαι στη Ρωσία κύριε πρόεδρε – και επίσης δεν είσαι στη Σαουδική Αραβία. Είσαι στις ΗΠΑ, μία δημοκρατία, γιατί δεν προσπαθείς για λίγο μόνο να τιμήσεις τον όρκο που πήρες και το Σύνταγμα των ΗΠΑ;"

πηγή: capital.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση