Αμετανόητος ο Τραμπ: Δεν καταδικάζει την εισβολή στο Καπιτώλιο - "Απειλή για τις ΗΠΑ η παραπομπή μου"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 19:44 Αμετανόητος ο Τραμπ: Δεν καταδικάζει την εισβολή στο Καπιτώλιο - "Απειλή για τις ΗΠΑ η παραπομπή μου"

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε την ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι "προκαλούν τεράστιο κίνδυνο", κατηγορώντας τον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη κλιμακώνει την εμπρηστική του ρητορική που προκάλεσε τις ταραχές στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα, και σε νέες δηλώσεις του προειδοποιεί ότι είναι επικίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να τον κατηγορήσουν για τη συμπεριφορά του.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την επιδρομή στο Καπιτώλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν προκαλέσει "τεράστιο θυμό" με την προσπάθειά τους να τον απομακρύνουν από το αξίωμα.

"Αυτή η κατηγορία προκαλεί τεράστιο θυμό, είναι πραγματικά ένα τρομερό πράγμα αυτό που κάνουν. Το να συνεχίζουν η Nancy Pelosi και ο Chuck Schumer σε αυτό το μονοπάτι, νομίζω ότι προκαλεί τεράστιο κίνδυνο για τη χώρα μας και προκαλεί τεράστιο θυμό".

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τα σχόλιά του στο Twitter λίγο πριν από την εισβολή στo Καπιτώλιο από χιλιάδες υποστηρικτές του δεν ήταν επιβλαβή. "Οι άνθρωποι θεώρησαν ότι αυτό που είπα ήταν απολύτως κατάλληλο", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πριν ταξιδέψει στο Τέξας, όταν ρωτήθηκε ποια είναι η προσωπική του ευθύνη για τη βία.

"Ανέλυσαν την ομιλία μου και τα λόγια μου και την τελευταία παράγραφο, την τελευταία μου πρόταση και όλοι πίστευαν ότι ήταν απολύτως κατάλληλο", συνέχισε.

Δεν καταδικάζει τα επεισόδια

Ο Τραμπ ανέφερε πως δεν επιθυμεί τη βία, κατά τη διάρκεια σύντομων δηλώσεων του στα ΜΜΕ, ωστόσο, δεν καταδίκασε τη βία στο Καπιτώλιο, η οποίο είχε ως κίνητρο να αποτρέψει την πιστοποίηση από το Κογκρέσο της εκλογής του Τζο Μπάιντεν ως επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του την επόμενη εβδομάδα.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του, αύριο Τετάρτη, ο Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές.

Τί είπε για τον αποκλεισμό του απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι διαπράττουν "ένα καταστροφικό λάθος" και ότι αυτό που κάνουν είναι "ένα φρικτό πράγμα" για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως, το συντηρητικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Gab επωφελείται από την αναστολή πολλών λογαριασμών στο twitter, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και από τα μέτρα αποκλεισμού από το ίντερνετ μιας αντίπαλης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, της Parler, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους συνδρομητές τις τελευταίες ώρες.

Περίπου "600.000 έως 700.000" χρήστες του διαδικτύου εγγράφονται αυτή την στιγμή σε ημερήσια βάση στην πλατφόρμα, δήλωσε ο Άντριου Τόρμπα, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τόρμπα είπε ότι ήρθε σε επαφή με το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ για να ανοίξει αυτός έναν λογαριασμό στον Gab, τον οποίο η πλατφόρμα έχει ήδη προετοιμάσει. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός με τα υπάρχοντα μηνύματα του Τραμπ στο Twitter, με 1,1 εκατομμύριο συνδρομητές.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση