Σύνοδος Κορυφής: Σε τρεις εβδομάδες οι λύσεις για την ενέργεια λέει ο Βέλγος πρωθυπουργός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 12:06 Σύνοδος Κορυφής: Σε τρεις εβδομάδες οι λύσεις για την ενέργεια λέει ο Βέλγος πρωθυπουργός

Θα χρειαστούν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες ώστε να δοθούν λύσεις για την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για τη δεύτερη μέρα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι δύο με τρεις εβδομάδες είναι αρκετές για να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και των 27 ηγετών της ΕΕ.

Ο Αλεξάντερ ντε Κρόο δήλωσε ικανοποιημένος με τις «οδηγίες» που δόθηκαν, ωστόσο επισήμανε ότι αυτά τα οποία ζητούνται από τους υπουργούς ενέργειας, δεν είναι κάτι εύκολα και ότι πρόκειται για «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μέχρι τώρα».

«Εχθές όλοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο. Έχει να κάνει με τα τιμολόγια που πληρώνουν οι πολίτες, με τη βιομηχανία που είναι στα πρόθυρα να σταματήσει κάποια δραστηριότητα», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «έγινε κατανοητό ότι θέλουμε να βρούμε μία λύση».

Ερωτηθείς για την στάση της Γερμανίας και για το εάν προσπάθησε αρκετά, ο Βέλγος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «χθες βρήκαμε κοινό έδαφος στο γεγονός ότι, εάν εργαστούμε με ενότητα, μπορούμε να βοηθήσουμε τον πληθυσμό μας, την οικονομία μας. Δεν πρόκειται για συζήτηση για το ποιος μπλοκάρει ποιον, αλλά για συζήτηση που έχει να κάνει με δικαιολογημένες ανησυχίες και την εξεύρεση λύσεων».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση