Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Οι Ρώσοι δημιουργούν "μονάδες φραγής" για να πυροβολούν τους λιποτάκτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 20:24 Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Οι Ρώσοι δημιουργούν "μονάδες φραγής" για να πυροβολούν τους λιποτάκτες

Σύμφωνα με τη βρετανική έκθεση, η τακτική της εκτέλεσης λιποτακτών ενδέχεται να υποδηλώνει κακή ποιότητα, χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο ρωσικός στρατός, λόγω του χαμηλού ηθικού του προσωπικού του και της απροθυμίας του να πολεμήσει, έχει πιθανώς αρχίσει να αναπτύσσει "στρατεύματα φραγμού" ή "μονάδες φραγής", ("Barrier troops” or "blocking units” ) σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες.

 

Στην ημερήσια σύνοψη (Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 04 November 2022) που δημοσιεύθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter αναφέρεται ότι τέτοιες μονάδες απειλούν να πυροβολήσουν τους ίδιους τους στρατιώτες που υποχωρούσαν προκειμένου να τους εξαναγκάσουν σε επίθεση και είχαν χρησιμοποιηθεί από ρωσικά στρατεύματα σε προηγούμενες συγκρούσεις. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο σε ποιες ακριβώς συγκρούσεις αναφέρονται.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι στρατηγοί πιθανόν να θέλουν οι διοικητές του στρατού να χρησιμοποιούν όπλα κατά των λιποτακτών και οι στρατιωτικοί να ελέγχουν την άμυνα μέχρι να τους σκοτώσουν. Η τακτική της εκτέλεσης λιποτακτών ενδέχεται να υποδηλώνει κακή ποιότητα, χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η έκθεση.

Ο Πούτιν επιστρατεύει και φυλακισμένους εγκληματίες;

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ανθρώπων που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.

Ο νόμος αποκλείει εκείνους που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κατασκοπεία ή τρομοκρατία, ανέφερε το RIA.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα πως η Ρωσία έχει στρατολογήσει 318.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις της, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν ανακοίνωσε "μερική επιστράτευση" εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών αποτυχιών στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η επιστράτευση αφορούσε 300.000 εφέδρους.

πηγή: thetoc.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση