Το μέρος όπου ο ήλιος δε δύει για τέσσερις μήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 14:41 Το μέρος όπου ο ήλιος δε δύει για τέσσερις μήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν είστε κάποιος που αγαπάει τη λιακάδα και μισεί τους σκοτεινούς χειμώνες, υπάρχει ένα μέρος στην Ευρώπη που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στη λίστα με τα ταξίδια σας.

Πρόκειται για ένα μέρος όπου ο ήλιος δεν δύει για τέσσερις μήνες και δε βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο.

Το μέρος ονομάζεται Lofoten Islands, μια μικρή πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Είναι γνωστό ως η «πύλη προς την Αρκτική» και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε το Βόρειο Σέλας. Αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα Lofoten Islands βιώνει ένα φαινόμενο που ονομάζεται Midnight Sun, όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέ κάτω από τον ορίζοντα για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

 

 

Ο Ήλιος του Μεσονυκτίου είναι μια μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία, και οι κάτοικοι έχουν μάθει να την εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η πόλη ζωντανεύει με φεστιβάλ, υπαίθριες δραστηριότητες και μια έντονη νυχτερινή ζωή που εκμεταλλεύεται τις πολλές ώρες του φωτός της ημέρας.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση