Τρόμος για πιλότο εν ώρα πτήσης - Βρήκε κόμπρα κάτω από τη θέση του και έκανε αναγκαστική προσγείωση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 11:52 Τρόμος για πιλότο εν ώρα πτήσης - Βρήκε κόμπρα κάτω από τη θέση του και έκανε αναγκαστική προσγείωση

Αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του ήρθε ένας πιλότος, όταν εν ώρα πτήσης, βρήκε κόμπρα κάτω από τη θέση του και έκανε αναγκαστική προσγείωση. Σοκάρουν οι περιγραφές του.

Για τον Νοτιοαφρικανό πιλότο Rudolph Erasmus, έμοιαζε σαν μια απλή πτήση ρουτίνας. Μέχρι που όλα ανατράπηκαν και μάλιστα, όταν το αεροσκάφος του βρισκόταν στα 11.000 πόδια.

Όπως ο ίδιος περιγράφει στο BBC, όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να αισθάνεται... κάτι δροσερό στην πλάτη του. Ένιωσε σαν κάποιος να του ρίχνει παγωμένο νερό και, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στη συνέχεια, θα προτιμούσε τελικά να είναι παγωμένο νερό.

"Καθώς έστριψα προς τα αριστερά και κοίταξα κάτω, είδα την κόμπρα [...] να απομακρύνει το κεφάλι της προς τα πίσω κάτω από το κάθισμα", δήλωσε ο Rudolph Erasmus.

Όπως είναι λογικό, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που πιλόταρε, το οποίο ήταν ιδιωτικό και επέβαιναν σε αυτό τέσσερα άτομα.

Ήταν επίσης "τόσο φοβισμένος ότι το φίδι μπορεί να προκαλέσει μαζικό πανικό". Γι' αυτό λίγο αργότερα, αποφάσισε να ενημερώσει τους επιβάτες ότι εντός του αεροσκάφους βρισκόταν μια κόμπρα.

"Ακούστε, το φίδι είναι μέσα στο αεροσκάφος, είναι κάτω από το κάθισμά μου, οπότε ας προσπαθήσουμε να κατέβουμε στο έδαφος όσο πιο γρήγορα μπορούμε", ήταν η ανακοίνωση.

Όπως περιγράφει, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, στο αεροσκάφος επικράτησε η απόλυτη σιωπή. "Μπορούσες να ακούσεις ακόμη και την πτώση μιας βελόνας", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και να προσγειώσει το αεροσκάφος στην πόλη Γουέλκομ.

Πηγή: BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση