Ο πλουσιότερος millenial στην Ευρώπη - Ο 30χρονος κληρονόμος της Red Bull, επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 12:37 Ο πλουσιότερος millenial στην Ευρώπη - Ο 30χρονος κληρονόμος της Red Bull, επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας

Ο γιος του αείμνηστου Αυστριακού δισεκατομμυριούχου Ντίτριχ Μάτεσιτς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull το 1987, εντάχθηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο των πλουσίων του Forbes.

Ως μοναχοπαίδι, ο 30χρονος Μαρκ Μάτεσιτς κληρονόμησε το 49% των μετοχών του γίγαντα ενεργειακών ποτών τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο πατέρας του απεβίωσε.

Σύμφωνα λοιπόν με το Forbes, αυτό ανεβάζει την καθαρή αξία ενός από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους της Ευρώπης στα 34,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον 37ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι το Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τους δισεκατομμυριούχους του 2023 αυτή την εβδομάδα, με τον Μπερνάρ Αρνό – επικεφαλής της αυτοκρατορίας μόδας LVMH – να βρίσκεται στην πρώτη θέση πάνω από τους Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς.

Μαρκ Μάτεσιτς: Ο πλουσιότερος millennial της Ευρώπης

Ο Μάτεσιτς μπήκε στη λίστα αφού κληρονόμησε το μερίδιο του πατέρα του στη Red Bull, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του πλουσιότερου millennial της Ευρώπης.

Η περιουσία του πατέρα του Ντίτριχ Μάτεσιτς, γνωστός και ως «Ντίντι», εκτιμήθηκε πιο πρόσφατα από το Forbes περίπου στα 14 δισεκατομμύρια λίρες. Όσο για τον γιο του, σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει κληρονομήσει επίσης μια σειρά από πολυτελή ακίνητα, ένα νησί στο σύμπλεγμα Φίτζι μέχρι αυστριακά κάστρα και μια έπαυλη στην πανάκριβη περιοχή Ναϊτσμπρίτζ του Λονδίνου.

Πριν γίνει μέτοχος της Red Bull, είχε ήδη τη δική του εταιρεία ποτών – την Thalheimer Heilwasser – η οποία αντλεί νερό από αυστριακές πηγές για τα ποτά της.

Ως μοναχοπαίδι, ο Μαρκ σπούδασε επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Σάλτσμπουργκ και «έμπλεξε» στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα του από νεαρή ηλικία. Παρά την προνομιακή του ανατροφή, τα δημοσιεύματα λένε πως είναι προσγειωμένος και κατανοεί καλά την επιχείρηση που κληρονόμησε, λόγω της εργασίας του σε ανώτερες θέσεις στη Red Bull τα χρόνια πριν από τον θάνατο του πατέρα του.

Η προσωπική ζωή του νέου Mr. Red Bull

Εξαιτίας του τεράστιου πλούτου του, λέγεται πως είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Ευρώπης και τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε πως είναι ζευγάρι με την Victoria Swarovski – κληρονόμο της αυτοκρατορίας κρυστάλλων Swarovski αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων – μετά τον χωρισμό της από τον σύζυγό της.


Η Victoria Swarovski

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Μάτεσιτς και η Swarovski εθεάθησαν μαζί στους Hahnenkamm, που φιλοξενούνται στο χιονοδρομικό κέντρο Kitzbuehel. Κανένας από τους δύο δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει δημοσίως τις φήμες πως είναι ζευγάρι.

Πώς γεννήθηκε το Red Bull

O Ντίντι Μάτεσιτς, έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στο γνωστό ενεργειακό ποτό Red Bull. Το γνώρισε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη τη δεκαετία του 1980.

Ο Ντίντι, ο οποίος εργαζόταν ως στέλεχος μάρκετινγκ για τη γερμανική εταιρεία Blendax εντυπωσιάστηκε από ένα ποτό που ονομαζόταν Krating Daeng και το οποίο τον βοήθησε με το τζετ λαγκ. Το ποτό αυτό το είχε δημιουργήσει 10 χρόνια νωρίτερα ένας αγρότης με πάπιες που έγινε μετέπειτα φαρμακοποιός, ο Chaleo Yoovidhya, και ο Μάτεσιτς εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από αυτό που έκλεισε συμφωνία για την προώθησή του στο εξωτερικό.

Η εταιρεία το έκανε ανθρακούχο και με την υπόσχεση πως «θα σας δώσει φτερά», αποδείχθηκε εξαιρετικά πετυχημένο μετά το λανσάρισμά του ως Red Bull το 1987 και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στην αγορά των ενεργειακών ποτών, αναφέρει το Forbes.

Ο Mateschitz όχι μόνο βοήθησε το ενεργειακό ποτό να γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά έχτισε επίσης μια αυτοκρατορία που περιελάμβανε αθλητικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης, ακίνητα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γαστρονομία, γύρω από το εμπορικό σήμα του… ταύρου!

Με την αυξανόμενη επιτυχία της Red Bull, επέκτεινε σημαντικά τις επενδύσεις του στον αθλητισμό. 

Ο δισεκατομμυριούχος της Red Bull δημιούργησε  ουσιαστικά μια τεράστια αθλητική αυτοκρατορία που περιλαμβανει από ομάδες αγώνων της Formula 1 μέχρι ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ομάδες χόκεϊ, ενώ έχει συμβόλαια με εκατοντάδες αθλητές σε διάφορα αθλήματα.

Η Red Bull διαθέτει ποδοσφαιρικές ομάδες σε κορυφαίες κατηγορίες στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση