Διέσχισαν τον Ατλαντικό ωκεανό μέσα σε ένα μισοβυθισμένο αυτοκίνητο - Η απίστευτη ιστορία δύο Ιταλών!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 16:53 Διέσχισαν τον Ατλαντικό ωκεανό μέσα σε ένα μισοβυθισμένο αυτοκίνητο - Η απίστευτη ιστορία δύο Ιταλών!

Χρειάστηκαν 119 ημέρες και αρκετό θάρρος ώστε δύο Ιταλοί να διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό, ισορροπώντας πάνω σε δύο μισοβυθισμένα αυτοκίνητα.

Ποιο μέσο θα επιλέγατε αν έπρεπε να διασχίσετε τον ατλαντικό ωκεανό; Πέρα από κάθε αμφιβολία, η πρώτη -ίσως και η μοναδική- επιλογή για τους περισσότερους θα ήταν εκείνη ενός επιβατικού αεροσκάφους, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ευρώπης και Αμερικής πέρα από… αραιή, μάλλον ανήκει σε μιαν άλλη εποχή.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, βέβαια, ο ατλαντικός ωκεανός δεν συνιστά ένα απροσπέλαστο θαλάσσιο εμπόδιο αλλά μια πρόκληση και ένα εξαιρετικό πεδίο για να μετρήσεις κανείς τις δυνάμεις του απέναντι στη Φύση.

Αυτό ήταν και το κίνητρο για δύο Ιταλούς, οι οποίοι θέλησαν να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά το επίπεδο δυσκολίας, επιλέγοντας ένα αυτοκίνητο για να καλύψουν την απόσταση που χωρίζει τα Κανάρια Νησιά με την Καραϊβική.

Η διάσχιση του ατλαντικού ωκεανού πάνω σε ένα αυτοκίνητο αποτελούσε όνειρο ζωής για τον πατέρα των δύο Ιταλών, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει, έχοντας χτυπηθεί από τον καρκίνο.

Θέλοντας να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του πατέρα τους πριν αυτός φύγει από τη ζωή, τα δύο αδέρφια μαζί με δύο φίλους τους ξεκίνησαν για το μακρύ ταξίδι τους, μετατρέποντας δύο αυτοκίνητα σε δύο… μισοβυθισμένα πλωτά μέσα.

Δέκα ημέρες αργότερα, οι δύο από τους τέσσερις θαλασσοπόρους είχαν εγκαταλείψει τη προσπάθειά τους μετά από μια σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε τα δύο πληρώματα.

Ωστόσο ο 24χρονος Marco Amoretti και ο Marcolino De Candia συνέχισαν το ταξίδι τους πάνω στα δύο μισοβυθισμένα αυτοκίνητα, ανοίγοντας τα πανιά του για την Καραϊβικη.

Μετά από 119 ημέρες και έχοντας καλύψει μια απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων ή αν προτιμάτε 2.700 ναυτικά μίλια, οι δύο Ιταλοί κατάφεραν να πατήσουν ξανά στη γη έχοντας φτάσει στη Μαρτινίκα.

Ο Marco Amoretti έσπευσε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ώστε να τους μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι δύο Ιταλοί έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στον πλανήτη που διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό με αυτοκίνητο, αποδεικνύοντας ότι το όνειρο του Giorgio Amoretti δεν ήταν τελικά και τόσο τρελό.

Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δύο Ιταλοί για το ταξίδι τους ήταν ένα Volkswagen Passat Station Wagon και και ένα Ford Taunus, τα οποία και γέμισαν με αφρό πολυουρεθάνης ώστε να τους χαρίσουν την απαραίτητη πλευστότητα.

 

 

Πηγή: carandmotor.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση