Βασιλιάς Κάρολος: Η πρόεδρος της Βουλής έκανε πους απς για να μεταφέρει το ξίφος της στέψης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαΐου 2023 19:51 Βασιλιάς Κάρολος: Η πρόεδρος της Βουλής έκανε πους απς για να μεταφέρει το ξίφος της στέψης

Δύσκολο έργο είχε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Penny Mordaunt, στη σημερινή (6.5.2023) στέψη του βασιλιά Καρόλου, καθώς ήταν εκείνη που βάσει του τελετουργικού έπρεπε να παραδώσει στον Βρετανό μονάρχη το βαρύ Ξίφος του Κράτους «Sword of State».

Η Βρετανίδα πολιτικός και μέλος των Τόρις έκανε προπονήσεις με διάφορες ασκήσεις, αλλά και πους απς, για να μπορέσει να δυναμώσει και να κατορθώσει να κουβαλήσει άνετα το ξίφος στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Την αποκάλυψη για τις προπονήσεις της Penny Mordaunt, έκανε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Matt Chorley, ο οποίος έγραψε στο Twitter για την προσπάθεια που έκανε η πολιτικός να κουβαλήσει το βαρύ σπαθί και να μην… κλατάρει.

«Η Penny Mordaunt μου είπε ότι έκανε πους απς για να προετοιμαστεί για να κουβαλήσει το ξίφος», ανέφερε ο δημοσιογράφος στο ποστ που έκανε.

Το βάρος του είναι 3,5 κιλά

Βέβαια η Penny Mordaunt είχε τα δίκια της. Το Ξίφος του Κράτους ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά, φτάνει το 1 μέτρο και 21 εκατοστά σε μήκος και η πολιτικός έπρεπε να το κουβαλήσει κρατώντας το από τη λαβή του με την κόψη να είναι ψηλά μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στην τελετή στέψης και να το παραδώσει στον βασιλιά Κάρολο.

Το σπαθί έχει δίκοπη ατσάλινη λεπίδα με χαραγμένη διακόσμηση. Η λαβή του είναι ασημένια και έχει σχήμα σταυρού, ενώ οι λαβές είναι σε σχήμα λιονταριού και μονόκερου, με ένα fleur-de-lis στο μπροστινό μέρος του μπλοκ των λαβών και ένα τριαντάφυλλο στο πίσω μέρος.

Το ξύλινο θηκάρι είναι καλυμμένο με βελούδο και έχει ασημένια επιχρυσωμένα εμβλήματα που περιλαμβάνουν ένα τριαντάφυλλο, γαϊδουράγκαθο, άρπα, βασιλικά λιοντάρια και το οικόσημο του Γουλιέλμου Γ’.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση