Ιαπωνία: Ηρωικός σκύλος έσωσε 50χρονο από καρδιακό επεισόδιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 13:12 Ιαπωνία: Ηρωικός σκύλος έσωσε 50χρονο από καρδιακό επεισόδιο

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη σωτήρια αντίδρασή της.

Ήρωας χαρακτηρίζεται σκύλος στην Ιαπωνία ο οποίος έσωσε τη ζωή ενός άνδρα κατά τη διάρκεια καρδιακού επεισοδίου.

Η 5χρονη Koume ήταν μπροστά στη στιγμή που ο άνδρας, που διανύει τη δεκαετία των 50, κατέρρευσε στον ιππικό όμιλο στο Γουακάμπακου στην Τσίμπα. Αμέσως, άρχισε να γαυγίζει επίμονα, γεγονός που παραξένεψε τους εργαζομένους καθώς συνήθως είναι ήρεμο σκυλί.

«Είναι συνήθως ήρεμη και γαυγίζει σε σπάνιες περιπτώσεις» είπε η Yuna Maruo, εκπαιδεύτρια στον ιππικό όμιλο. «Αλλά, όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, η Koume γαυγίζει».

Η αντίδραση του καφέ μονγκρέλ κινητοποίησε άμεσα το προσωπικό και στο σημείο έφτασε βοήθεια, που πρόλαβε τον ασθενή πριν να είναι πολύ αργά. 

Η Πυροσβεστική εξήρε την προσπάθεια του σκύλου, περιγράφοντας την προσπάθεια της Koume και των εργαζομένων ως «τέλειες». 

Έκτοτε ο άνδρας έχει επιστρέψει στον ιππικό όμιλο και είναι σε καλή κατάσταση. 

Η Koume έλαβε επίσημη επιστολή εκτίμησης από τους τοπικούς αξιωματούχους της Πυροσβεστικής για τη γενναιότητά της.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη της γενναία πράξη, καθώς στο παρελθόν είχε ειδοποιήσει όταν επιχείρησε να το σκάσει ένα από τα άλογα του ομίλου, αλλά και μετά από τον τραυματισμό ενός άλλου. 

Οι υπηρεσίες της Koume, που είχε ρόλο «μασκότ» - μαζί με άλλα τετράποδα - στον όμιλο, είναι, όπως αποδεικνύεται σωτήριες. 

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση