Οι τιμές αυτού του καφέ έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ - Και πωλείται παντού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 09:32 Οι τιμές αυτού του καφέ έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ - Και πωλείται παντού

Οι κόκκοι του χρησιμοποιούνται συχνότερα για παρασκευή στιγμιαίου καφέ και εσπρέσο.

Οι παγκόσμιες τιμές για τους κόκκους καφέ Robusta έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δώδεκα χρόνια. 

Τέτοιοι κόκκοι χρησιμοποιούνται συχνότερα για την παρασκευή στιγμιαίου καφέ, εσπρέσο και αλεσμένων μειγμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg ενώ πολλοί λάτρεις του καφέ προτιμούν τους υψηλής ποιότητας κόκκους arabica που πωλούνται στις καφετέριες, ο robusta είναι συνήθως φθηνότερος επειδή το δέντρο είναι πιο ανθεκτικό και απαιτεί λιγότερη φροντίδα, καθιστώντας ευκολότερη την παραγωγή του σε μεγάλες ποσότητες.

Η ποικιλία αυτή χρησιμοποιείται συχνά στον στιγμιαίο καφέ, στον εσπρέσο και στα αλεσμένα μείγματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και η ζήτηση έχει αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες λύσεις. 

Οι βασικοί καλλιεργητές, ωστόσο, δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με την αύξηση της ζήτησης, με τις τιμές χονδρικής πώλησης να φτάνουν αυτή την εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δώδεκα ετών.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του κλάδου στο Bloomberg  το πρώτο εξάμηνο του 2023 εξήχθησαν περισσότεροι κόκκοι robusta σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τις πληροφορίες για την αυξημένη ζήτηση επιβεβαίωσαν και η Βραζιλιάνικη Ένωση Παραγωγών Στιγμιαίου Καφέ και η Nestle SA και η Tata Coffee.

Η αύξηση της ζήτησης για στιγμιαίο καφέ έχει απτά αποτελέσματα στην παραγωγή. Για παράδειγμα, το Βιετνάμ, ο κύριος εξαγωγέας robusta, συγκέντρωσε τη μικρότερη σοδειά εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Βραζιλία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός Robusta, επλήγη σκληρά από την ξηρασία, η οποία οδήγησε επίσης στην ανάπτυξη λίγων κόκκων καφέ στην επικράτειά της.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση