Το σλόγκαν "Just Do It" της Nike βασίστηκε στα τελευταία λόγια ενός δολοφόνου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 12:51 Το σλόγκαν "Just Do It" της Nike βασίστηκε στα τελευταία λόγια ενός δολοφόνου

Οι Φίλοι της Nike θα σοκαριστούν όταν μάθουν ότι αυτές οι τρεις ιδιαίτερες λέξεις ήταν εμπνευσμένες από τα τελευταία λόγια ενός δολοφόνου.

Αν και πολλοί από εμάς συνδέουμε το σύνθημα "Just Do It" με κομψά αθλητικά παπούτσια και μοντέρνα αθλητικά ρούχα - είναι σαφές ότι η προέλευση της φράσης προέρχεται από ένα πολύ πιο οδυνηρό μέρος από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Η φράση, που επινοήθηκε για πρώτη φορά από τη μάρκα αθλητικών ειδών το 1988, έχει έκτοτε εδραιωθεί ως, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο εμβληματικά διαφημιστικά μότο του αιώνα.

Ωστόσο, οι οπαδοί της Nike θα σοκαριστούν όταν μάθουν ότι αυτές οι τρεις ιδιαίτερες λέξεις ήταν εμπνευσμένες από τα τελευταία λόγια ενός δολοφόνου.

Το περίφημο σλόγκαν βοήθησε στο χτίσιμο της γιγαντιαίας αυτοκρατορίας της Nike, όλα χάρη στον τιτάνα της βιομηχανίας μάρκετινγκ, Dan Wieden.

Μιλώντας για την ιδιοφυή στρατηγική μάρκετινγκ της Wieden, ο Nick DePaula, ένας συγγραφέας του NBA στο ESPN, δήλωσε: "Το σλόγκαν δεν ήταν μόνο σπουδαίο, αλλά και προσιτό και αρκετά ασαφές ώστε ο καθένας να μπορεί να το εφαρμόσει σε ό,τι κι αν ήταν αυτό που προσπαθούσε να φιλοδοξεί να κάνει".

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η έμπνευση πίσω από το σλόγκαν προέρχεται από τον διπλό δολοφόνο Γκάρι Γκίλμορ που σκότωσε δύο ανθρώπους στη Γιούτα το 1976.

Ο Γκίλμορ λήστεψε και δολοφόνησε βάναυσα τον Μαξ Τζένσεν, υπάλληλο βενζινάδικου και στη συνέχεια τον Μπένι Μπούσνελ, διευθυντή μοτέλ, το επόμενο βράδυ, σύμφωνα με τα αρχεία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Γκίλμορ κατέληξε να αυτοπυροβοληθεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας και κατευθύνθηκε στο σπίτι του ξαδέλφου του που χρειαζόταν βοήθεια.

Η ξαδέρφη του, ωστόσο, τον παρέδωσε στην αστυνομία όταν αντιλήφθηκε τι είχε κάνει.

Ο Γκίλμορ καταδικάστηκε στη συνέχεια σε θάνατο την ίδια χρονιά και στάλθηκε στις κρατικές φυλακές της Γιούτα πριν εκτελεστεί με εκτελεστικό απόσπασμα.

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν τα τελευταία του λόγια, ο Γκίλμορ απάντησε: "Ας το κάνουμε".

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση