Σκάνδαλο Qatargate: Ξαφνική απόσυρση από την υπόθεση του ανακρική Μισέλ Κλεζ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 23:26 Σκάνδαλο Qatargate: Ξαφνική απόσυρση από την υπόθεση του ανακρική Μισέλ Κλεζ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Qatargate, μετά την προσφυγή της Εύας Καϊλή στο ΕΚ για την "παραβίαση κοινοβουλευτικής ασυλίας" της. Τι ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Για ζητήματα που "εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας" κάνει λόγο η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας (19/6), αναφερόμενη στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Ενημέρωσε, δε, για την απόσυρση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση Qatargate.

"Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου ατόμου και το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει αυτός και οι ανακριτές σε αυτή την υπόθεση", αναφέρει στη συνέχεια το δελτίο τύπου, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η ανακοίνωση τονίζει παράλληλα ότι "άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει την έρευνα".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα η Εύα Καϊλή που είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο Qatargate, προσέφυγε στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφεραν:

"Η κυρία Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού παρακολούθησης δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή και την κατηγόρησαν για διασπορά σεναρίων συνωμοσίας.

Όμως στη συνέχεια ακολούθησε η σοκαριστική είδηση, ότι παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, που τους άφησε άφωνους. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι στη ζοφερή πραγματικότητα των Βρυξελλών, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν μεταφερθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου. Σήμερα το θύμα είναι η Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;"

πηγή: news247.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση