Σάλος στην Κύπρο με τη λάθος διάγνωση σε γυναίκα – Της είπαν ότι έχει μεταστατικό καρκίνο και πως έχει 6 μήνες ζωής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 14:45 Σάλος στην Κύπρο με τη λάθος διάγνωση σε γυναίκα – Της είπαν ότι έχει μεταστατικό καρκίνο και πως έχει 6 μήνες ζωής

Άμεση διερεύνηση του περιστατικού ζήτησε η υπουργός Υγείας

Σάλο έχει προκαλέσεις την Κύπρο το περιστατικό λανθασμένης διάγνωσης γυναίκας με μεταστατικό καρκίνο. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, τον περασμένο Φεβρουάριο, είπαν σε γυναίκα ότι η βιοψία της έδειξε μεταστατικό καρκίνο και το προσδόκιμο ζωής της είναι 6 μήνες. Η ίδια ανακάλυψε το τραγικό αυτό λάθος μετά που ζήτησε εξέταση DNA της δειγματοληψίας.

Στο σημείο αυτό είχε διαπιστωθεί ότι το δείγμα δεν άνηκε σε αυτήν αλλά σε κάποιο άλλο άτομο το οποίο όντως είχε καρκίνο μεταστατικό και όντως είχε προσδόκιμο ζωής 6 μήνες. σύμφωνα με το sigmalive.com

Διευκρινίσεις για το περιστατικό έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Πάνος Εργατούδης. «Όντως ανακοινώθηκε στην ασθενή όχι ότι έχει 6 μήνες ζωή αλλά ότι αυτό που ανακοινώθηκε στην ασθενή από τον γιατρό της είναι το αποτέλεσμα της εξέτασης.Της είπε ότι αν αυτό το οποίο καταγράφει αυτή η βιοψία είναι αυτό η πρόγνωση αυτού του καρκίνου δεν είναι καλή. Για τον δεύτερο ασθενή, που αφορά το δείγμα στο οποίο δόθηκε στην παραπονούμενη, όταν πήρε τα αποτελέσματα ο γιατρός και η ιατρική ομάδα είπε ότι αυτό που διαβάζει δεν συνάδει με την κλινική εικόνα και τις απεικονιστικές εξετάσεις. Γι’ αυτό παρέπεμψε τον ασθενή να κάνει δεύτερη βιοψία. Έγινε δεύτερη βιοψία και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαν και ο δεύτερος ασθενής ξεκίνησε να παίρνει θεραπεία κανονικά για την πάθηση την οποία έχει», ανέφερε.

Oδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού έδωσε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής πέντε νέων μαστογράφων, δόθηκαν στον ΟΚΥπΥ οδηγίες για τάχιστη διερεύνηση του περιστατικού, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση