Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στις φωτιές - Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες μας που δεν λύνεται

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 22:59 Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στις φωτιές - Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες μας που δεν λύνεται

Τις ευχές του στον ελληνικό λαό για τις φωτιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.      

«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές στον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου.

«Ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη, Στείλαμε 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια μεγάλη φωτιά. Ευχόμαστε περαστικά στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ «Διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν δραπέτευσε ποτέ από μία λύση» και πρόσθεσε: Δεν διστάζουμε «να βάλουμε το χέρι μας κάτω από την πέτρα» προκειμένου να υπάρξει στην Κύπρο μία μόνιμη και δίκαιη λύση.

Δείξαμε την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν. Αν χρειαστεί θα την ξαναδείξουμε».

Παράλληλα όμως ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε: «Οι απέναντί μας θα πρέπει να αποδεχτούν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αντί να επιμένουν σε εξαναγκασμούς».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση