Φονικές καταιγίδες πλήττουν τη Ρωσία - Εννέα νεκροί και εκατοντάδες οικισμοί βυθισμένοι στο σκοτάδι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 13:30 Φονικές καταιγίδες πλήττουν τη Ρωσία - Εννέα νεκροί και εκατοντάδες οικισμοί βυθισμένοι στο σκοτάδι

Στο έλεος σφοδρών καταιγίδων βρίσκεται η κεντρική Ρωσία, που θρηνεί εννέα νεκρούς. Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες οικισμούς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ρωσία και άλλοι 27 τραυματίστηκαν σε κατασκηνωτικό χώρο κοντά στη λίμνη Γιάλτσικ στην περιοχή Μάρι-Ελ, ως αποτέλεσμα των φονικών καταιγίδων.

Το AFP, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς στον κατασκηνωτικό χώρο.

Εικόνες που ανήρτησε το υπουργείο στην εφαρμογή Telegram δείχνουν αυτοκίνητα και αντίσκηνα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από πεσμένα δέντρα.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση 520 οικισμών, κατέστρεψαν στέγες και 41 κτίρια κατοικιών καθώς και επτά κτίρια που στεγάζουν κοινωνικές υπηρεσίες σε οκτώ περιοχές της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση