Έφτασε στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ πριν τον σταματήσουν οι φρουροί και έπεσε με αλεξίπτωτο – Προσγειώθηκε και συνελήφθη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 12:58 Έφτασε στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ πριν τον σταματήσουν οι φρουροί και έπεσε με αλεξίπτωτο – Προσγειώθηκε και συνελήφθη

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τις φάρσες για βόμβα και τον εντοπισμό μεθυσμένων τουριστών να κοιμούνται στο μνημείο

Είχε την φαεινή ιδέα έμπνευση να πέσει από τον Πύργο του Άιφελ με αλεξίπτωτο και κατέληξε με… βραχιολάκια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ο άνδρας, έμπειρος ορειβάτης, μπήκε στην περίμετρο του πύργου λίγο μετά τις 5 π.μ. (4 π.μ. BST) την Πέμπτη, πολύ πριν από το επίσημο άνοιγμά του. Εντοπίστηκε γρήγορα από τους φρουρούς, σύμφωνα με τον διαχειριστή του χώρου, τη Sete, αλλά κατάφερε να φτάσει στην κορυφή πριν τον σταματήσει κανείς, μεταφέροντας το αλεξίπτωτο σε ένα σακίδιο πλάτης.

Μόλις έφτασε κοντά στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος έχει ύψος 330 μέτρα πήδηξε και προσγειώθηκε σε κοντινό στάδιο. Αμέσως μετά συνελήφθη.

«Αυτού του είδους η ανεύθυνη συμπεριφορά βάζει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Πύργο του Άιφελ, ή άτομα που βρίσκονται κάτω από αυτόν», επεσήμανε η διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.

Εξαιτίας του συμβάντος άνοιξε με μικρή καθυστέρηση ο Πύργος του Άιφελ, που αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Παρισιού και πέρυσι προσέλκυσε 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε δύο φορές την ίδια ημέρα, έπειτα από φάρσες για τοποθέτηση βόμβας. Ξημερώματα της Δευτέρας τώρα (14/8), δύο μεθυσμένοι Αμερικανοί τουρίστες εντοπίστηκαν να κοιμούνται στο μνημείο, καταφέρνοντας να τρυπώσουν σε αυτό μέσα στη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας της Sete, τους βρήκαν να κοιμούνται βαθιά.

Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό.

«Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», τόνισε τότε η εταιρεία.

Αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες. Φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας για ανάκριση και η Sete τόνισε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.

Μια έρευνα έχει ξεκινήσει από το εθνικό κέντρο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μίσους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση