Βρετανία: «Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν οι πτήσεις στον κανονικό τους ρυθμό»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 23:25 Βρετανία: «Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν οι πτήσεις στον κανονικό τους ρυθμό»

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και θα ερευνήσουμε πολύ διεξοδικά αυτό που συνέβη σήμερα» υπογραμμίζει η διευθύντρια επιχειρήσεων της Nats

Ενώ το «τεχνικό ζήτημα» στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας επιδιορθώθηκε στη Βρετανία η αναστάτωση που προκάλεσε συνεχίζει να επηρεάζει επιβάτες σε όλο τον κόσμο.

Όπως ήταν φυσικό, το πρόβλημα προκάλεσε ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων σε πολλά αεροδρόμια. Περισσότερες από 500 πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Σημειώνεται ότι καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν από όλες τις αεροπορικές που πετάνε και από τους ελληνικούς προορισμούς προς βρετανικά αεροδρόμια, είτε πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», είτε ακόμη και για περιφερειακά αεροδρόμια.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν οι πτήσεις στον κανονικό τους ρυθμό»

Η βρετανική υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (Nats) ανάρτησε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας συγγνώμη για τις επιπτώσεις στα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων.
 

Η διευθύντρια επιχειρήσεων της Nats, Τζούλιετ Κένεντι, εξήγησε ότι «το αυτόματο σύστημα, το οποίο παρέχει στους ελεγκτές λεπτομέρειες για κάθε αεροσκάφος και τη διαδρομή του, δεν λειτουργούσε και αντ' αυτού έπρεπε να περιορίσουμε τον αριθμό των πτήσεων που μπορούσαμε να διαχειριστούμε».

 

 

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ομάδες της Nats «εργάστηκαν σκληρά για την επίλυση του προβλήματος, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθουν οι πτήσεις στο κανονικό τους ρυθμό».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια για την αποκατάσταση της κατάστασης» συμπλήρωσε.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και θα ερευνήσουμε πολύ διεξοδικά αυτό που συνέβη σήμερα» κατέληξε η Κένεντι.

Πηγή: Protothema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση