Πώς θα αντιμετωπίσει η Κωνσταντινούπολη έναν ισχυρό σεισμό - Το σχέδιο εκκένωσής της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 10:32 Πώς θα αντιμετωπίσει η Κωνσταντινούπολη έναν ισχυρό σεισμό - Το σχέδιο εκκένωσής της

Τι εκτιμούν οι ειδικοί για το ρήγμα κάτω από την πόλη.

Τούρκοι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα πλήξει την περιοχή του Μαρμαρά στην Προποντίδα και για αυτό οι βιομηχανίες της περιοχής σχεδιάζεται να μεταφερθούν στο Ικόνιο.

Το σχέδιο εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης σε περίπτωση μεγάλου σεισμού περιέγραψε στις «Συνδέσεις» ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννης Μανδαλίδης, ύστερα από τη σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ στο Ικόνιο την Τρίτη.

Κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το φαινόμενο, όποτε αυτό συμβεί.

«Υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν οι βιομηχανίες στην κεντρική Τουρκία, στο Ικόνιο ή στην Καισάρεια που είναι οι πιο ασφαλείς περιοχές. Υπάρχει ακόμη ένα σχέδιο να ενισχυθούν οι ανισόπεδοι κόμβοι. Αυτή τη στιγμή, ενισχύονται οι τρεις γέφυρες του Βοσπόρου. Δίνεται προτεραιότητα, σε περίπτωση σεισμού, να μείνουν οι τρεις – τέσσερις πολύ βασικές οδικές αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης. «Τρέχει και αυτό το σχέδιο της ανοικοδόμησης των κτιρίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση