Υπόλογος για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ – Κατηγορούνται και τα παιδιά του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 12:42 Υπόλογος για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ – Κατηγορούνται και τα παιδιά του

Διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά τους στοιχεία

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κρίθηκε υπόλογος για απάτη.

Τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και η προσωπική του επιχείρηση κατηγορούνται πως διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά στοιχεία τους. Συγκεκριμένα, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον ίδιο, τα ενήλικα παιδιά του και τον οργανισμό Τραμπ ότι ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους. Σκοπός τους, σύμφωνα με την αγωγή, ήταν να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης.

Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να κριθεί υπόλογος για απάτη αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τον ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα. Παράλληλα, ο δικαστής διέταξε την ακύρωση των επιχειρηματικών πιστοποιητικών του οργανισμού Τραμπ και άλλων κατηγορουμένων, ενώ επέβαλε κυρώσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης επειδή συνέβαλαν στη «θορυβώδη» στάση των πελατών τους και διατύπωσαν «εξωφρενικά» νομικά επιχειρήματα.

Ντόναλντ Τραμπ: «Φούσκωνε» κατά δισ. δολάρια την περιουσία του

Σύμφωνα με το δικαστή, ο Ντόναλντ Τραμπ αύξησε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια, και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισ. δολάρια, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε τρεις μήνες αφότου εφετείο της Νέας Υόρκης περιόρισε το εύρος των κατηγοριών που περιλαμβάνονταν στην αγωγή της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε εκ νέου στο εφετείο, κατηγορώντας τόσο τον Άρθρουρ Ένγκορον όσο και τη Λετίσια Τζέιμς ότι αγνόησαν την ετυμηγορία για περιορισμό της αγωγής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του εφετείου για αυτό το αίτημα.

Να σημειωθεί πως παρά τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ως φαβορί για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση