«Μιλούσα με την κόρη μου στο τηλέφωνο την ώρα που την σκότωσε η Χαμάς» περιγράφει πατέρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 17:52 «Μιλούσα με την κόρη μου στο τηλέφωνο την ώρα που την σκότωσε η Χαμάς» περιγράφει πατέρας

Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει από πυροβολισμούς τον γιο της

Στις τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ, περιγράφει ένας πατέρας ο οποίος θρηνεί τον χαμό της κόρης του την οποία δολοφόνησε η Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το CNN ο Ilan Troen δήλωσε στο CNN This Morning τη Δευτέρα πως μιλούσε στο τηλέφωνο με την κόρη του, Deborah Matias, τη στιγμή που σκοτώθηκε προστατεύοντας τον 16χρονο γιο της από τα πυρά της Χαμάς αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Ήμασταν στο τηλέφωνο με την Ντέμπορα όταν σκοτώθηκε», δήλωσε ο Troen, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brandeis. Ο γαμπρός του Troen, Schlomi Matias, σκοτώθηκε επίσης, είπε μιλώντας στο CNN από την Be'er Sheva του Ισραήλ.

israilinos-kori-55
Ο Ilan Troen, καθηγητής στο Brandeis, η κόρη του Deborah Shahar Troen Matias και ο σύζυγός της Shlomi Matias

«Μιλούσαμε στο τηλέφωνο όλη την ημέρα με τον εγγονό μας, τον Ρότεμ, καθώς βρισκόταν αρχικά κάτω από το σώμα της και στη συνέχεια βρήκε ένα μέρος για να ξεφύγει κάτω από μια κουβέρτα σε ένα πλυντήριο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας αργότερα ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ομαδικό γραπτό μήνυμα για την επικοινωνία με τον εγγονό του, ο οποίος τραυματίστηκε αλλά θα επιζήσει.

«Του είπαν να μην μιλήσει και ως εκ τούτου έπρεπε να κρυφτεί και να χρησιμοποιήσει γραπτά μηνύματα», δήλωσε ο Troen. «Μέχρι τη στιγμή που διασώθηκε, είχε απομείνει 4% στην μπαταρία του». «Το κύριο βάρος του πυροβολισμού το σήκωσε η μητέρα του», δήλωσε ο Troen, θυμούμενος την εκλιπούσα κόρη του ως «παιδί του φωτός και της ζωής».

israilinos-kori-5005
H Deborah με τον σύζυγό της

«Εκείνη, αντί να γίνει επιστήμονας ή γιατρός, μου είπε μια μέρα: "Μπαμπά, πρέπει να ασχοληθώ με τη μουσική, γιατί είναι μέσα στην ψυχή μου"», είπε ο Troen. Η κόρη του φοίτησε στο Berkeley College of Music στη Βοστώνη, καθώς και στη Μουσική Σχολή Rimon στο Τελ Αβίβ, όπου γνώρισε τον σύζυγό της. Δεν είναι σαφές αν τα μέλη της οικογένειας Troen είχαν την αμερικανική υπηκοότητα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση