Νετανιάχου: Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια, έχουμε αποδείξεις για την επίθεση στο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 22:35 Νετανιάχου: Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια, έχουμε αποδείξεις για την επίθεση στο νοσοκομείο

«Παρουσίασα στον Μπάιντεν όλα τα απαραίτητα στοιχεία» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

«Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια». Αυτές είναι οι νέες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου περί αποδείξεων ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 450 ανθρώπους.

«Παρουσιάσα στον Μπάιντεν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ δεν προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και πως το Ισλαμικό Τζιχάντ ήταν πίσω από την επίθεση» δήλωσε ο Νετανιάχου. 

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, μετά την αναχώρηση Μπάιντεν από το Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο εθνικό σύστημα πληροφοριών και στον ισραηλινό στρατό να «διαδώσουν τις αποδείξεις».

Λευκός Οίκος: Η ανάλυσή μας δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά».

Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι συνομιλίες Μπάιντεν-Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε νωρίτερα από το Τελ Αβίβ ότι θα συνεργασθεί με το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς και τους εταίρους μας σε ολόκληρη την περιοχή για να αποφύγουμε περαιτέρω τραγωδία για τους αθώους πολίτες», είπε.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να μην πληγούν πολίτες.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», είχε δηλώσει κατά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν την επομένη της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας, που προκάλεσε εκατοντάδες θύματα.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου.

Το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην Ισλαμική Τζιχάντ, επικαλούμενο στοιχεία. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι είναι «συνεργός στις σφαγές» που διαπράχθηκαν όπως υποστηρίζει από το Ισραήλ στη Γάζα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υιοθέτησε την ισραηλινή εκδοχή για ρίψη ρουκέτας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων σε νοσοκομείο.

«Το γεγονός πως ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθετεί την ισραηλινή εκδοχή, κυρίως εκείνην στο θέμα της σφαγής του νοσοκομείου (...) επιβεβαιώνει πως η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τυφλά το Ισραήλ και πως είναι συνεργός σε αυτές τις σφαγές», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο μεταξύ, ο Οσάμα Χαμντάν, αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο πως οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «φέρουν πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο εναντίων αμάχων στη Γάζα».

Νετανιάχου: Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός

«Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του Μπάιντεν και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «ενώ το Ισραήλ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε αθώους, η Χαμάς επιχειρεί να τη μεγιστοποιήσει».

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση