Βαρύς ο φόρος αίματος στη Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί άμαχοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 22:11 Βαρύς ο φόρος αίματος στη Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί άμαχοι

Τουλάχιστον 2.000 άτομα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια

Πάνω από 10.000 είναι οι νεκροί άμαχοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, ειδικά αν πραγματοποιηθεί η μεγάλη χερσαία εισβολή στη περιοχή.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 31 ημέρες ανηλεών ισραηλινών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων 4.104 παιδιά, σημειώνει το Al Jazeera.

«Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω έλλειψης βαρέως εξοπλισμού και μηχανημάτων, οι ομάδες διάσωσης στο έδαφος δεν μπορούν να αφαιρέσουν και να βγάλουν αυτά τα πτώματα κάτω από τα ερείπια», είπε ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Hani Mahmoud.

Επίσης, ο αριθμός των τραυματιών έχει αυξηθεί σε 25.408, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε 18 επιθέσεις τις τελευταίες ώρες, σκοτώνοντας 252 ανθρώπους.

Σημειώνεται, ότι αναλυτές επικρίνουν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ειδικά από τη στιγμή που φαινομενικά ο στόχος είναι η Χαμάς, η οποία έχει τις υποδομές στα τούνελ κάτω από την πόλη, που δεν μπορούν να χτυπήσουν οι βόμβες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνουν τη δύναμη της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, όμως ειδικοί θεωρούν ότι αυτές οι κινήσεις «σπρώχνουν τους Παλαιστίνιους στη Χαμάς» και «δημιουργούν το κλίμα για μάχη μέχρι τέλους».

Πηγή: NewsBeast

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση